Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Slide background

Αρχή

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2015 για παιδιά Δημοτικού» στην Πολυτεχνειούπολη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξωστρεφή δραστηριότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια της οποίας, τα παιδιά, με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών, εκτέλεσαν πληθώρα πειραμάτων με εντυπωσιακά ή ακόμα και “μαγικά” αποτελέσματα, προκειμένου να κατανοήσουν βασικές αρχές Φυσικών Επιστημών. Παράλληλα παρακολούθησαν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Όπως κάθε χρονιά λειτούργησε έκθεση “Junior Επιστήμονες 2015” με ομαδικές επιστημονικές και τεχνολογικές εργασίες από μαθητές του Δημοτικών σχολείων του νομού μας.

Η προστιθέμενη αξία και εκπαιδευτική συμβολή της εκδήλωσης αυτής είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και πρόκειται για μια διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική αλλά κυρίως την αγάπη μας για τα παιδιά. Οι διαδραστικές δραστηριότητες που υλοποιούνται  υπηρετούν μία εποικοδομητική διδακτική προσέγγιση με στόχο την "ανακάλυψη" και “κατασκευή” νέας γνώσης αλλά και την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης. 

Σας ευχαριστούμε που ζήσατε μαζί μας μια ακόμα Hμέρα Eπιστήμης & Τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης!

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012