Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Στις 14 Απριλίου το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα!

Ο ομιλητής, Αν. Καθ. Δημήτρης Αγγελάκης

Η Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την Κβαντική Επιστήμη και Τεχνολογία, συγκεκριμένα:

  • πώς μας βοηθά να κατανοήσουμε τη Φύση στο πιο θεμελιώδες επίπεδο,
  • πώς μας βοήθησε να αναπτύξουμε τεχνολογίες που είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή μας σήμερα και
  • πώς μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικές επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις, καθώς και πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν την κοινωνία μας.

Η Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα είναι μια πρωτοβουλία κβαντικών επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, που ξεκινάει εφέτος στις 14 Απριλίου 2021 ως αντίστροφη μέτρηση προς την πρώτη παγκόσμια γιορτή που θα διοργανωθεί το ερχόμενο έτος, στις 14 Απριλίου 2022. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που καλεί όλους τους κβαντικούς επιστήμονες, μηχανικούς, εκπαιδευτικούς, επικοινωνιακούς φορείς, επιχειρηματίες, τεχνολόγους, στα αντίστοιχα, Πανεπιστήμια, Ιδρύματα, φορείς, να οργανώσουν τις δικές τους δραστηριότητες, ώστε να εορταστεί η Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα σε όλο τον κόσμο.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει στην Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα με ανοικτή ομιλία του Δημήτρη Αγγελάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ιδρύματος.

Η ομιλία έχει τίτλο "Από την Κβαντική Φυσική στους Κβαντικούς Υπολογιστές: Η Εξελισσόμενη Δεύτερη Κβαντική Επανάσταση" και είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό μέσω της πλατφόρμας zoom. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κ. Αγγελάκη.

Ημέρα και ώρα: Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, 14:00

Για συμμετοχή είναι απαραίτητη η εγγραφή σας: https://lnkd.in/gA3Bsnz

Η ομιλία θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της σελίδας FB του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα!

#WorldQuantumDay!

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου 2021, μέσω της ιστοσελίδας World Quantum Day:  https://worldquantumday.org


Σημείωμα στους συμμετέχοντες
H ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας facebook του Ιδρύματος, ενώ θα βιντεοσκοπηθεί και θα ληφθεί φωτογραφικό υλικό. Το ψηφιακό υλικό θα προβληθεί στην ιστοσελίδα και στο επίσημο κανάλι του Ιδρύματος. Ενδέχεται η φωτογραφία σας να συμπεριληφθεί σε δελτία τύπου που θα εκδώσει το Ίδρυμα για την εκδήλωση αυτή. Το Πολυτεχνείο Κρήτης επίσης θα δημοσιοποιήσει την ομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα newsletters. Για οποιοδήποτε θέμα το οποίο αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα, ή για την ανάκληση της συγκατάθεσής σας, μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της σελίδας με την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων του Ιδρύματος.
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012