Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Slide background

Αρχή

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά, με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, η εκδήλωση του Πολυτεχνείου Κρήτης «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2018» με κύριους αποδέκτες παιδιά δημοτικού. Συνολικά περισσότεροι από 5000 επισκέπτες βρέθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη για την Ημέρα  Επιστήμης & Τεχνολογίας, εκ των οποίων περίπου 2500 «μικροί επιστήμονες», πάντα με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν εντυπωσιακά και πολλές φορές «μαγικά» πειράματα και παράλληλα να παρακολουθήσουν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 12 εργαστήρια από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης και πάνω από 250 εθελοντές φοιτητές που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της. Ήταν μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική. Οι διαδραστικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν βοήθησαν στην «ανακάλυψη» νέας γνώσης με απώτερο στόχο την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης στα παιδιά δημοτικού.

Επίσης, το Πολυτεχνείο Κρήτης είχε τη χαρά να συνεργαστεί με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου, στο πλαίσιο της Εκθεσης "Junior Επιστήμονες 2018".

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Ημέρας Επιστήμης & Τεχνολογίας 2018 που μας τίμησαν με την παρουσία τους!
 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012