Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Με την απονομή των τριών επίσημων Βραβείων του Πολυτεχνείου Κρήτης σε μέλη του Ιδρύματος ως αναγνώριση των επιτευγμάτων τους και της προσφοράς τους, καθώς και των υποτροφιών του Παγκρητίου Κληροδοτήματος για το έτος 2020, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Aπονομής Διδακτορικών Διπλωμάτων και Διπλωμάτων Mεταπτυχιακών Σπουδών, με τηλεδιάσκεψη, το απόγευμα της Παρασκευή της 11ης Δεκεμβρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής απονεμήθηκαν συνολικά 13 Διδακτορικά Διπλώματα (ΔΔ) και 84 Διπλώματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) σε απόφοιτους 14 προγραμμάτων του Ιδρύματος.

Περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες, καλεσμένοι, βραβευθέντες και απόφοιτοι των διδακτορικών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης παραβρέθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, ενώ η ζωντανή μετάδοση της Τελετής στο facebook έφτασε σχεδόν τις 3.500 θεάσεις!


Η Ανακοίνωση της Τελετής Απονομής [link]

Το Αρχείο με τους Αποφοίτους και τους Βραβευθέντες [pdf]
(αρχείο προσβάσιμο μόνο από μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας)

Χαιρετισμοί


Στο πλαίσιο της εναρκτήριας ομιλίας, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, απευθυνόμενος στις νέες και νέους απόφοιτους του Ιδρύματος αναφέρει:

"Για όλους εσάς, τους πρώην, πλέον, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, με τους οποίους εμείς οι καθηγητές δενόμαστε ιδιαίτερα, καθώς περνάμε μεγάλο χρόνο μαζί στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αποφοιτείτε σήμερα και λυπόμαστε που οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να βρεθούμε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε την τελετή αυτή με φυσική παρουσία. ...... Χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλατε, αισθανόμαστε υπερήφανοι, καθώς επισφραγίζεται σήμερα η ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών και φοιτητριών, και όλοι εσείς αποφοιτείτε επιτυχώς. Όλοι μας στο Πολυτεχνείο Κρήτης είμαστε υπερήφανοι για ό,τι επιτύχατε. Πιστεύουμε ότι, όπως και όλοι οι προηγούμενοι απόφοιτοί μας, θα τα καταφέρετε θαυμάσια οπουδήποτε σας φέρει η ζωή."

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πρύτανης αναφέρει τα λόγια του Αμερικανού φιλοσόφου του 19ου αιώνα Ralph Waldo Emerson: "Μην πηγαίνετε εκεί που σας οδηγεί ο δρόμος, αντίθετα πάτε εκεί που δεν υπάρχει δρόμος και ανοίξτε το δικό σας μονοπάτι".


O Υφυπουργός Παιδείας, Βουλευτής της ΝΔ Νομού Χανίων, Καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ και πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλειος Διγαλάκης, απέστειλε χαιρετισμό δίδοντας ευχές στους απόφοιτους για την απόκτηση των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τους τίτλων, ενώ απηύθυνε τα θερμά του συγχαρητήρια στους καθηγητές κ. Νικόλαο Νικολαΐδη, κ. Απόστολο Δόλλα και στο μέλος ΕΔΙΠ, κ. Μάρκο Κιμιωνή για τη βράβευσή τους.

 

Βραβεία και Υποτροφίες


Στο πλαίσιο της τελετής απονεμήθηκαν τα παρακάτω βραβεία του Πολυτεχνείου Κρήτης:
 

 • Βραβείο Αριστείας Μέλους ΔΕΠ 2020

   
  • στον Καθηγητή Νικόλαο Νικολαΐδη της Σχολής ΜΗΠΕΡ

  σε αναγνώριση του ερευνητικού του έργου και των επιτευγμάτων του στον τομέα της Υδρογεωχημικής Μηχανικής, καθώς «… έχει αναπτύξει μία μακρά και άκρως επιτυχημένη και διεθνώς αναγνωρισμένη ερευνητική δραστηριότητα στη μελέτη περιβαλλοντικών ζητημάτων με έμφαση σε υδρολογικές και γεωχημικές διεργασίες και στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής …», αλλά και για «... την πολυετή και πολύπλευρη, ερευνητική, διδακτική και διοικητική προσφορά του, η οποία κρίνεται ως εξαιρετική, αλλά και σημαντική στη διατήρηση της δυναμικής του Ελληνικού ακαδημαϊκού/ερευνητικού οικοσυστήματος, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη τελευταία δεκαετία».

  Ο τιμώμενος εκφώνησε την κεντρική ομιλία κατά την Τελετή Απονομής με τίτλο «Εφαρμοσμένη έρευνα και καινοτομία στη βιώσιμη διαχείριση υδατικών πόρων και αγροτική ανάπτυξη».
   
 • Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας Μέλους ΔΕΠ 2020
   
  • στον Καθηγητή Απόστολο Δόλλα της Σχολής ΗΜΜΥ
    
  σε αναγνώριση του διδακτικού του έργου σε προπτυχιακό επίπεδο με εξαιρετική ικανότητα και αφοσίωση.
   
 • Βραβείο Διδακτικού / Εργαστηριακού Έργου Μέλους ΕΕΠ/ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ
   
  • στον Μάρκο Κιμιωνή, μέλος ΕΔΙΠ της Σχολής ΗΜΜΥ
    
  σε αναγνώριση του διδακτικού/εργαστηριακού του έργου.


Επίσης, στo πλαίσιo της τελετής έγινε η απονομή:
 

 • Υποτροφιών Αριστείας του Παγκρητίου Κληροδοτήματος

  Οι πέντε (5) υποτροφίες αριστείας ύψους $4.000 (ΗΠΑ) η κάθε μία, αποτελούν δωρεά του Παγκρητίου Κληροδοτήματος και απονέμονται σε πέντε (5) μεταπτυχιακούς φοιτητές, έναν από κάθε Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης, που φοιτούν σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ιδρύματος και βρίσκονται στα τρία πρώτα εξάμηνα των σπουδών τους. Η αξιολόγηση των προτάσεων έγινε από Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που έχουν τιμηθεί με το Βραβείο Αριστείας του Ιδρύματος. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιελάμβαναν την επιστημονική πρωτοτυπία του έργου, την μεθοδολογία υλοποίησης του έργου και την επιστημονική επάρκεια του υποψήφιου μεταπτυχιακού φοιτητή. Την απονομή έκανε η κα Άννα Γιαννούλια, Πρόεδρος του Παγκρητίου Κληροδοτήματος.

  Οι δικαιούχοι (με το ερευνητικό τους θέμα και τους επιβλέποντες καθηγητές) για το 2020 ήταν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές:
 1. Αργυρώ Πανιεράκη   (Σχολή ΜΠΔ)
  επιβλέπων: Καθηγητής Νικόλαος Μπιλάλης
  Βελτιστοποίηση Μελέτης και Τρισδιάστατη Εκτύπωση Βιοϊατρικού Εμφυτεύματος
   
 2. Νικόλαος Αθανασάκης   (Σχολή ΜΗΧΟΠ)
  επιβλέπων: Καθηγητής Γεώργιος Χρηστίδης
  Αλληλεπίδραση του Καολινίτη με τον Μύκητα Penicillium Purpurogenum για Δημιουργία Μεταβολιτών με Αντιβακτηριακή Δράση
   
 3. Γρηγόριος Ντουσάκης   (Σχολή ΗΜΜΥ)
  επιβλέπων: Αναπληρωτής Καθηγητής Σωτήριος Ιωαννίδης
  Εφαρμογές Αδρομερούς Δυναμικής Ανάλυσης Απόδοσης και Ασφάλειας Βιβλιοθηκών Λογισμικού με το Εργαλείο Lya
   
 4. Εμμανουήλ Βήχος   (Σχολή ΜΗΠΕΡ)
  επιβλέπων: Καθηγητής Θεοχάρης Τσούτσος
  Σχεδιασμός Αυτόνομου Λιμένα Υδρογόνου μηδενικής Κατανάλωσης Ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΛΥΚΗ)
   
 5. Χαράλαμπος Μουδατσάκης   (Σχολή ΑΡΜΗΧ)
  επιβλέπουσα: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αμαλία Κωτσάκη
  Τρόποι και Μέθοδοι Αποκαταστάσεων και Επεμβάσεων των Εγκαταλελειμμένων Βιομηχανικών Κτιρίων της Κρήτης

Απόφοιτοι


Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή συνολικά 13 Διδακτορικών Διπλωμάτων (ΔΔ) και 84 Διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) ως εξής:

 • Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (6 ΔΔ, 30 ΔΜΣ)
 • Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (2 ΔΔ, 19 ΔΜΣ)
 • Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (2 ΔΔ, 11 ΔΜΣ)
 • Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος (2 ΔΔ, 9 ΔΜΣ)
 • Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (1 ΔΔ, 11 ΔΜΣ)
 • Διεθνές Διατμηματικό ΠΜΣ «Διοίκηση της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας» των Σχολών ΜΠΔ και ΗΜΜΥ (4 ΔΜΣ)

Κατά την απονομή, οι απόφοιτοι είχαν ενεργό ρόλο στη διαδικασία, καθώς είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο κοινό, να μιλήσουν για την εμπειρία των σπουδών τους στο Πολυτεχνείο Κρήτης, για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, για τον τόπο όπου βρίσκονται και να μοιραστούν τις ευχές τους με όλους τους συμμετέχοντες!
 

Δημοσιότητα


Διαβάστε σχετικά άρθρα από τον τοπικό (ηλεκτρονικό ή έντυπο) τύπο:

09.12.2020, hania.news

09.12.2020, kriti360.gr

09.12.2020, flashnews.gr

09.12.2020, cretalive.gr

09.12.2020, parakritika.gr

09.12.2020, zarpanews.gr​​​​

09.12.2020, newshub.gr

10.12.2020, patris.gr

10.12.2020, rethnea.gr

15.12.2020, hania.news 

Βίντεο


Δείτε το βίντεο της ζωντανής μετάδοσης (Μέρος Α και Μέρος Β) από τη σελίδα FB του Πολυτεχνείου Κρήτης

Δείτε επίσης παρακάτω το βίντεο καταγραφής της τηλεδιάσκεψης σε speaker view και σε gallery view
 

Tελετή Aπονομής Διδακτορικών Διπλωμάτων και Διπλωμάτων Mεταπτυχιακών Σπουδών 2020 (speaker view), Technical University of Crete
Tελετή Aπονομής Διδακτορικών Διπλωμάτων και Διπλωμάτων Mεταπτυχιακών Σπουδών 2020 (speaker view)
Tελετή Aπονομής Διδακτορικών Διπλωμάτων και Διπλωμάτων Mεταπτυχιακών Σπουδών 2020 (gallery view), Technical University of Crete
Tελετή Aπονομής Διδακτορικών Διπλωμάτων και Διπλωμάτων Mεταπτυχιακών Σπουδών 2020 (gallery view)
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012