Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

MCDM Gold Medal για τον Καθηγητή Μιχάλη Δούμπο

Από την βράβευση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 25ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

O Μιχάλης Δούμπος, Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο (MCDM Gold Medal) της Διεθνούς Εταιρείας Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων (International Society on Multiple Criteria Decision Making). Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 25ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, την περίοδο 16-21 Ιουνίου 2019.

Το Χρυσό Μετάλλιο της Διεθνούς Εταιρείας Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων αποτελεί την ύψιστη διάκριση που απονέμει η Εταιρεία κάθε δύο χρόνια στον ερευνητή, ο οποίος μέσα από την επιστημονική του δράση στο πεδίο της λήψης αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια, συνέβαλλε καθοριστικά στη διαμόρφωση και εξέλιξη του χώρου αυτού. Από την καθιέρωσή της το 1992, η διάκριση αυτή έχει απονεμηθεί σε 16 διεθνώς αναγνωρισμένους ερευνητές. Ο Καθηγητής Μιχάλης Δούμπος είναι ο δεύτερος Έλληνας που τιμάται με τη διάκριση αυτή, μετά τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά και Επίτιμο Καθηγητή της Σχολής ΜΠΔ του Πολυτεχνείουι Κρήτης Ιωάννη Σίσκο, ο οποίος βραβεύθηκε το 2015. Συνολικά, είναι ο τρίτος Έλληνας επιστήμονας που βραβεύεται από τη Διεθνή Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων, καθώς το 2013 ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης ήταν ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε από την Εταιρεία με το Edgeworth-Pareto Award.

O Μιχάλης Δούμπος είναι Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης. Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης (Πολυτεχνείο Κρήτης, 1995) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο πεδίο της πολυκριτήριας ανάλυσης αποφάσεων από το Πολυτεχνείο Κρήτης (1997). Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθοδολογιών λήψης αποφάσεων και των εφαρμογών τους στα πεδία της διοίκησης και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 90 εργασίες σε κορυφαία έγκριτα διεθνή περιοδικά στα πεδία της επιχειρησιακής έρευνας, της χρηματοοικονομικής και της διοικητικής επιστήμης, και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή περισσότερων από 15 βιβλίων που έχουν εκδοθεί σε ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους. Από το 2011 είναι Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012