Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Προστατευτικές Ασπίδες Προσώπου Thorax_TUC από το Πολυτεχνείο Κρήτης για το Νοσοκομείο Χανίων και το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Στηρίζοντας την υπερπροσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των στελεχών του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" κατά την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί και με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη, το Πολυτεχνείο Κρήτης κατασκευάζει μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης, προστατευτικές ασπίδες προσώπου που θα διατεθούν, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων "Ο Άγιος Γεώργιος" και στους Δήμους Χανίων και Ρεθύμνης για το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".

Tα παρακάτω εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης:

καθώς και η

προχώρησαν στη σχεδίαση και παραγωγή προστατευτικών ασπίδων προσώπου Thorax_TUC ώστε να καλυφθεί μέρος των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας. Οι ασπίδες προσώπου Thorax_TUC είναι βασισμένες στο αντίστοιχο σχέδιο του Josef Prusa και είναι ειδικά σχεδιασμένες για την προστασία των επαγγελματιών της υγείας, διαθέτουν εργονομική και λιτή σχεδίαση αποτελούμενη από ελάχιστα εξαρτήματα με στόχο την οικονομική και ταχεία κατασκευή, με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η προστατευτική προσωπίδα χρησιμοποιείται επικουρικά στο έργο των επαγγελματιών.
 

Τα σχέδια και τα αρχεία προς εκτύπωση είναι διαθέσιμα σε δημόσιο αποθετήριο, έτοιμα για άμεση εκτύπωση σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Τα μέλη της ομάδας Thorax_TUC που εκτυπώνουν ακούραστα τις προστατευτικές ασπίδες είναι οι:

 • Παύλος Κουλουριδάκης,
  Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης,
   
 • Γεωργία-Ρουμπίνη Ιορδανίδου,
  εξωτερικός συνεργάτης, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης,
   
 • Νίκος Σαμαράς,
  Φοιτητής, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης,
   
 • Χαράλαμπος Δουλαβεράκης,
  Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών,
   
 • Κώστας Γομπάκης,
  Εξωτερικός συνεργάτης, Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος.
 • Κωνσταντίνος Λουκάκης,
  υποψήφιος διδάκτορας, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης,


Τη σχεδίαση και συναρμολόγηση έχει αναλάβει ο Θοδωρής Στεφανούλης, φοιτητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και μέλος της ομάδας TUCER.

Οι πρώτες προστατευτικές ασπίδες προσώπου θα παραδοθούν εντός της εβδομάδος, με στόχο σταδιακά να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο εν μέσω πανδημίας, το Πολυτεχνείο Κρήτης, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης προς την τοπική κοινωνία και ευρύτερα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι, “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ", επικοινωνούμε, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και στηρίζουμε με γνώση και σεβασμό τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή!

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012