Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ανοικτή Παρουσίαση «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα - Χανιά» | 10.06.2023, 17:00

Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα - ΧΑΝΙΑ
Τα σχολεία του Δήμου Χανίων αλλάζουν!

Το Εργαστήριο Transformable Intelligent Environments (TUC TIE Lab) της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, στις 17:00, στην ανοιχτή παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών αναβάθμισης σε σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πολυτεχνειούπολη, στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Κατσανεβάκης» (Γ2.2).

Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου TUC TIE Lab, ο Δήμος Χανίων επενδύει στη χωρική και παιδαγωγική αναβάθμιση των σχολείων του, ακολουθώντας και εξελίσσοντας τις καλές πρακτικές που καταγράφηκαν από τις εφαρμογές των προγραμμάτων «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» και «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα 2.0» σε περισσότερες από 90 σχολικές μονάδες του Δήμου Αθηναίων. Αρχιτεκτονική, συμμετοχικές πρακτικές και σύγχρονες τεχνικές ψηφιακής σχεδίασης και κατασκευής συνεργάζονται και προτείνουν μια νέα αλλαγή παραδείγματος στην εκπαίδευση.

Τα σχολικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην εφαρμογή του προγράμματος "Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα" στα Χανιά είναι:

  • 33ο Νηπιαγωγείο
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο
  • 8ο Δημοτικό Σχολείο
  • Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας

Παρακολουθώντας την εκδήλωση, οι συμμετέχοντες:

  • Θα ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο που το πρόγραμμα συνέβαλε στην αναβάθμιση του σχολικού χώρου και τον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία των Χανίων.
  • Θα μάθουν για τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την εφαρμογή μεθοδολογικών εργαλείων από το συμμετοχικό σχεδιασμό και το design thinking.
  • Θα αλληλεπιδράσουν από κοντά με τα οκτώ custom-made αντικείμενα εκπαιδευτικού εξοπλισμού τα οποία συνδιαμορφώθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε βάθος μιας σχολικής χρονιάς στο περιβάλλον ενός maker space.
  • Θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν τόσο με τα μέλη του Eργαστηρίου TUC TIE Lab, όσο και με μέλη της σχολικής κοινότητας, τα οποία θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/558102806531065

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012