Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

InnoForum2023 «Ξεκλειδώνοντας το Δυναμικό της Αποτυχίας στην Καινοτομία»

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EURECA-PRO (European University on Responsible Consumption and Production), στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος και το Πολυτεχνείο Κρήτης, διοργάνωσε την Ημερίδα InnoForum 2023, με τίτλο «Ξεκλειδώνοντας το Δυναμικό της Αποτυχίας στην Καινοτομία» ("Unlocking the Potential of Failure in Innovation"), στο Αμφιθέατρο «Μανούσος Μανουσάκης» στην Πολυτεχνειούπολη, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023. Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση γύρω από τη θεματική ενότητα Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα (Innovation and Entrepreneurship, I&E), στην ανάδειξη του πώς τα λάθη στην καινοτομία μπορούν να οδηγήσουν τελικά στην επιχειρηματική επιτυχία, καθώς και στην ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μεταξύ καταξιωμένων, καθώς και νέων, επίδοξων, καινοτόμων επιχειρηματιών από τους εταίρους του EURECA-PRO και την τοπική κοινωνία.

Η εκδήλωση διεξήχθη σε υβριδική μορφή (διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη), στην Αγγλική γλώσσα και οι προσκεκλημένες ομιλήτριες και ομιλητές παρουσίασαν αυτοπροσώπως πώς μπορεί κανείς να διαχειριστεί την αποτυχία για να κάνει βήματα προς την επιτυχία, πώς να βρίσκει έξυπνους τρόπους για να κινείται ευέλικτα γύρω από τα διάφορα εμπόδια στον χώρο του I&E και πώς να εκτίθεται σε καινοτόμες προσεγγίσεις, μεθοδολογίες και εφαρμογές για I&E.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, την Ημερίδα InnoForum 2023 διαδέχθηκε η Έκθεση InnoExpo 2023, την οποία επισκέφθηκαν εκατοντάδες επισκέπτες από την Πολυτεχνική Κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά (και σε κάποιες περιπτώσεις να γευθούν!) τα προϊόντα των επιχειρηματικών δράσεων των εκθετών, καθώς και να ενημερωθούν διά ζώσης για τις καινοτόμες ιδέες και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

H Ημερίδα InnoForum 2023 μεταδόθηκε ζωντανά και καταγράφηκε σε βίντεο. Μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να την παρακολουθήσει ξανά

είτε μέσω της επίσημης σελίδας facebook του EURECA-PRO:
 

είτε μέσω του καναλιού YouTube του EURECA-PRO-TUC:
 

Αναλυτικές πληροφορίες για τους προσκεκλημένους ομιλητές της Ημερίδας InnoForum 2023, τους τίτλους των εισηγήσεών τους και τα βιογραφικά τους, καθώς και πληροφορίες για τους εκθέτες της Έκθεσης InnoExpo 2023, μπορεί να βρει κανείς στη σχετική αναλυτική ανάρτηση, αλλά και στα αρχεία που παρατίθενται παρακάτω.
 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012