Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

 • Όλες οι κατηγορίες
 • Δημόσιες Ανακοινώσεις
 • Διαλέξεις / Ημερίδες / Εκδηλώσεις
 • Ομιλία κ. Μανωλίδη στα πλαίσια του Π.Μ.Σ 'Χώρος , Σχεδιασμός και Δομημένο Περιβάλλον' της Σχολής ΑΡΜΗΧ

Ομιλία κ. Μανωλίδη στα πλαίσια του Π.Μ.Σ 'Χώρος , Σχεδιασμός και Δομημένο Περιβάλλον' της Σχολής ΑΡΜΗΧ

 • Συντάχθηκε 13-02-2020 12:37 Πληροφορίες σύνταξης

  Ενημερώθηκε: -

  Τίτλος: Πράγματα που κομματιάζονται  

               αρχιτεκτονικός εργασίες

  Ομιλητής: Κώστας Μανωλίδης

  Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020,18:00 μ.μ, Αμφιθέατρο Γεώργιος Κατσανεβάκης (Γ2.2)

   

  Ο Κώστας Μανωλίδης είναι καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σπούδασε στο Α.Π.Θ. και στο Southern California Institute of Architecture. Έχει ασχοληθεί με μελέτες κτιριακών έργων και αστικών διαμορφώσεων και έχει διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.

  Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο τοπίο, τον δημόσιο χώρο και στις τεχνικές και σημασιολογικές λειτουργίες της αρχιτεκτονικής υλικότητας. Στο διάστημα 2015-2017 διετέλεσε αναπληρωματικό μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

  Έχει γράψει το «Εδαφολόγιο: κείμενα για την ύλη της αρχιτεκτονικής» (Νήσος, 2017) και ήταν επιμελητής στους συλλογικούς τόμους «Ωραίο, φριχτό κι απέριττο τοπίον» (Νησίδες, 2003), «Η αναπαράσταση ως όχημα αρχιτεκτονικής σκέψης» (FUTURA, 2006), «Η διεκδίκηση της υπαίθρου» (Ίνδικτος, 2009) και «Μεταβολές και ανασημασιοδοτήσεις του χώρου στην Ελλάδα της κρίσης» (ψηφιακή έκδοση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 2013).

   


  Συνημμένα:

  • Μανωλίδης ΑΦΙΣΑ.jpg
   Μεταφορτώσεις: 1768, Μέγεθος: 948 KB image/jpeg
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012