Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

 • Όλες οι κατηγορίες
 • Δημόσιες Ανακοινώσεις
 • Διαλέξεις / Ημερίδες / Εκδηλώσεις
 • Διάλεξη με θέμα: «UNESCO 2007 -2017. Προγράμματα Αποκατάστασης Παγκόσμιας Χωμάτινης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς. Ιστορικό - επιτεύγματα – αποτελέσματα»

Διάλεξη με θέμα: «UNESCO 2007 -2017. Προγράμματα Αποκατάστασης Παγκόσμιας Χωμάτινης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς. Ιστορικό - επιτεύγματα – αποτελέσματα»

 • Συντάχθηκε 03-05-2019 16:12 Πληροφορίες σύνταξης

  Ενημερώθηκε: 17-05-2019 13:38

  Διάλεξη Mauro Bertagin με θέμα:

  «UNESCO 2007 -2017. Προγράμματα Αποκατάστασης Παγκόσμιας Χωμάτινης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς. Ιστορικό - επιτεύγματα – αποτελέσματα»

   

  Την Τρίτη 7/5/2019 (Αίθουσα Γ2.1. – Γαλάζια Αμφιθέατρα) και ώρα: 18.00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα την αποκατάσταση κτιρίων και οικισμών από χώμα με φυσικά υλικά από τον Mauro Bertagin.

  Θα παρουσιαστούν πιλοτικά παραδείγματα αποκαταστάσεων πόλεων – μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς όπως το Timbuktu (Mali), το Bahla Fort (Oman), Chan - Chan (Peru), Koutammakou (Togo). Η αποκατάσταση αυτών παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο λόγω της ιστορικής τους αξίας και των συγκεκριμένων τεχνικών φυσικής δόμησης που χρησιμοποιούνται όσο και λόγω των κοινωνικών- πολιτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζονται συγχρόνως.

  Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από το προσκεκλημένο Αναπληρωτή Καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Udine, Ιταλίας, Mauro Bertagin.

  Ο Mauro Bertagin εξειδικεύεται στη χωμάτινη αρχιτεκτονική, στο βιοκλιματικό σχεδιασμό και στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς κτιρίων και συνόλων από φυσική δόμηση. Ο κ. Bertagin μεταξύ άλλων είναι βασικό μέλος της UNESCO-WHEAP Programme (World Heritage Earthen Architecture Programme) και από το 2010 αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων που φροντίζουν, για λογαριασμό της UNESCO-WHC, την επιστημονική και ιστορική διατήρηση του οικισμού New Gourna του Hassan Fathy στην Αίγυπτο.


  Συνημμένα:

  • anakoinosi_image.docx
   Μεταφορτώσεις: 1949, Μέγεθος: 700 KB application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
  • 2018 MB-updated short CV .doc
   Μεταφορτώσεις: 1964, Μέγεθος: 890 KB application/msword
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012