Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

18
Οκτ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Xατζηαγγέλου Άγγελου, σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
Τοποθεσία
Ώρα18/10/2022 12:00 - 13:00

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο: Xaτζηαγγέλου Άγγελος

Αριθμός Μητρώου: 2017010091

 

Τίτλος στα Ελληνικά: Διαστασιολόγηση και Προσομοίωση Λειτουργίας Αιολικών Πάρκων Mικρού και Mεσαίου Mεγέθους

Τίτλος στα Αγγλικά: Sizing and Operation Simulation of Small and Medium Size Wind Farms

 

Εξεταστική Επιτροπή:

Επιβλέπων: Ιψάκης Δημήτριος, Επίκουρος Καθηγητής ΜΠΔ

Πρώτο Μέλος: Τσαγκαράκης Κων/νος, Καθηγητής ΜΠΔ

Δεύτερο Μέλος: Αλευράς Παναγιώτης, Επίκουρος Καθηγητής, ΜΠΔ

 

Περίληψη

Η παρούσα διπλωματική Εργασία έχει ως κύριο σκοπό της, την ανάπτυξη αλγορίθμου προσομοίωσης και βελτιστοποίησης με στόχο τον σχεδιασμό ενός αιολικού πάρκου που να καλύπτει προκαθορισμένες ενεργειακές ανάγκες. Αρχικά, παρουσιάζονται διάφορες πηγές ΑΠΕ και αναλύεται η λειτουργία των ανεμογεννητριών για την λύση των περιβαλλοντικών και ενεργειακών προβλημάτων.

Στην συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί μία ανασκόπηση σε παρόμοιες εργασίες της βιβλιογραφίας στις οποίες αναλύεται και σχολιάζεται η ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων, η μεθοδολογία διαστασιολόγησης, καθώς και τα χαρακτηριστικά αποτελέσματα τους (διαστασιολόγηση αιολικών πάρκων, φωτοβολταικών σταθμών καθώς και υβριδικών συστημάτων ανεμογεννητριών-φωτοβολταικών).

Στη συνέχεια για την υλοποίηση του υπολογιστικού τμήματος της εργασίας παρουσιάζεται το μαθηματικό μοντέλο προσδιορισμού ισχύος των ανεμογεννητριών, που συγκρίνεται με τις εργοστασιακές τιμές της κάθε ανεμογεννήτριας (εξακρίβωση μοντέλου). Ακόμα, αναπτύσσεται ένας αλγόριθμος βελτιστοποίησης με στόχο τον προσδιορισμό του μεγέθους του αιολικού πάρκου ανάλογως με την ενεργειακή ζήτηση.

Στο κύριο μέρος της εργασίας πραγματοποιείται η βελτιστοποίηση για τρία διαφορετικά ενεργειακά προφίλ: ένα σπίτι, ένα σούπερ μάρκετ και ένα νοσοκομείο. Οι ανεμογεννήτριες που θα χρησιμοποιηθούν για την μελέτη είναι της τάξης των 600W, 800W, 1000W, 1500W και 2000W. Παρατηρήθηκε όμως, ότι αυτές οι ανεμογεννήτριες απαιτούν υψηλό αριθμό για να παρέχουν τα κατάλληλα ποσά ενέργειας στο σούπερ μάρκετ και στο νοσοκομείο οπότε αξιολογήθηκαν και ανεμογεννήτριες 0.5 ΜW,1 ΜW και 2.3 ΜW.

 

Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος: Δευτέρα 18/10/2022

Ώρα: 12.00

 

Χώρος Εξέτασης

Αίθουσα:- (Εξ αποστάσεως με σύνδεσμο τηλεδιάσκεψης) https://tuc-gr.zoom.us/j/91520877586?pwd=d3I2QjIraWN2UDVkNkN4aElFd0puQT09

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012