Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

07
Ιουλ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ.Γκολέμη Κωνσταντίνας- Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα07/07/2022 12:00 - 13:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο: Κωνσταντίνα Γκολέμη

Τίτλος: Επεμβάσεις μικρής κλίμακας στον άγονο τόπο της νήσου Δία
Title:Small scale interventions to the barren scape of island Dia

Πέμπτη   7 Ιουλίου 2022, 14.00 μ.μ.
Σχεδιαστήριο 1ου έτους
-
Εξεταστική Επιτροπή

Αναπληρωτής Καθηγητής Τσακαλάκης Δημήτρης(επιβλέπων)
Επίκουρος Καθηγητής Κακάβας Σπυρίδων
Επίκουρος  Καθηγητής Κεφαλογιάννης Νεκτάριος

Περίληψη

Η νήσος Δία ή Ντία βρίσκεται 7 ναυτικά μίλια βόρεια του Ηρακλείου. Είναι ένα έρημο νησί με μεγάλο αρχαιολογικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον, και αποτελεί διαχρονικό απάγκιο για την πόλη. Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η ανάδειξη του πλούτου του νησιού με την δημιουργία περιπατητικών διαδρομών και καταδυτικών ξεναγήσεων. Ένα κέντρο πληροφόρησης σηματοδοτεί την “είσοδο” του επισκέπτη απο τον κόλπο του Αγ.Γεωργίου, ενώ οργανωμένες περιπατητικές διαδρομές τον κατευθύνουν στα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και σε σημεία παρατήρησης, περνώντας διαδοχικά πάνω απο τους κόλπους της Κάπαρης, της Παναγιάς, και της Αγριελιάς, φτάνοντας στο νοτιότερο τμήμα του νησιού, στην βραχονησίδα απίρι και τον φάρο. 
Ακολουθώντας την κεντρική περιπατητική διαδρομή φτάνουμε σε ένα μικρό αναψυκτήριο και, βορειότερα, σε δύο καταφύγια όπου φιλοξενούνται ο δασοφύλακας και οι περιπατητές.
Η επέμβαση ολοκληρώνεται στον όρμο της Παναγιας όπου τοποθετείται το καταδυτικό κέντρο, με έναν χώρο φύλαξης του καταδυτικού εξοπλισμού και οργάνωσης της υποθαλάσσιας επίσκεψης.
 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012