Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Θεανώ Λυραντωνάκη, Μόνιμη υπάλληλος, Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ιούνιος 2018

Μετά από κάποια mails στα οποία δεν έλαβα απάντηση και μετά από προτροπή της Έλενας Παπαδογεωργάκη, την οποία και ευχαριστώ ιδιαιτέρως, να αναζητήσω ένα Πανεπιστήμιο με το οποίο να υπάρχει συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, απευθύνθηκα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό.  Μέσα σε μία ώρα είχα λάβει απάντηση από την υπεύθυνη του προγράμματος εκεί, την Κυριακή Στυλιανού να προσδιορίσω ημερομηνίες! Όλη η επικοινωνία  που είχαμε πριν το ταξίδι μου έδειχνε με μεγάλη εγκαρδιότητα πόσο ευπρόσδεκτη ήμουν και προμήνυε ότι η παραμονή μου στο Πανεπιστήμιο θα ήταν πολύ θετική, πράγμα που επιβεβαιώθηκε.

Όταν έφτασα, με μεγάλη προθυμία η Κυριακή με συνόδεψε ώστε να συναντηθώ με τους συναδέλφους των δικτυακών υποδομών και της τεχνικής υποστήριξης των υπολογιστικών συστημάτων.  Συζητήσαμε εκτενώς για τις αρμοδιότητες που έχει εκάστοτε στην καθημερινή του εργασία, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για τον εξοπλισμό και τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε για έλεγχο του δικτύου τους, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, για τον τρόπο λειτουργίας του helpdesk. Διαπίστωσα ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι σε μεγάλο βαθμό κοινά.  Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα καινούργιο Πανεπιστήμιο με χρόνο ζωής 11 χρόνια, οπότε από την αρχή χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία της voip τηλεφωνίας, την οποία είμαστε σε στάδιο που εισάγουμε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, οπότε η εμπειρία τους ήταν πολύ χρήσιμη. Με ξενάγησαν στους χώρους εργασίας τους και στο Data center όπου στεγάζεται μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του Πανεπιστημίου, καθώς και σε άλλους χώρους όπως η βιβλιοθήκη και ο χώρος που στεγάζεται η Φοιτητική Μέριμνα και η Υπηρεσία Σπουδών όπου και μου παρείχαν υποστηρικτικό υλικό για τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου, για να το δώσω στο γραφείο Erasmus μας. Μου εξέφρασαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη δικτύωση ειδικά όταν πρόκειται να γίνει κάποια μετακόμιση μια και το Πανεπιστήμιο στεγάζεται σε 30 διαφορετικά κτίρια που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού και δεν είναι απαραίτητα συνεχόμενα.

Όλοι οι συνάδελφοι ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να αφιερώσουν όσο χρόνο χρειαζόταν και να μου λύσουν κάθε μου απορία. Επίσης, ήταν πολύ ανοικτοί για περεταίρω συνεργασία, επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων για την εύρεση λύσεων  και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην εργασιακή μας καθημερινότητα.

Όλη η εμπειρία του Erasmus+ κινητικότητα προσωπικού με ενθουσίασε. Είναι μια ευκαιρία που μας παρέχετε να γνωρίσουμε νέους τόπους και ανθρώπους, να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας, εργασιακούς αλλά και πολιτισμικούς, να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με συναδέλφους, να συνάψουμε συνεργασίες που μόνο εποικοδομητικά μπορούν να λειτουργήσουν στην επαγγελματική μας πορεία. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012