Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Σόνια Σταματουλάκη, Υπάλληλος ΙΔΑΧ,  ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ, Πράγα, Τσεχία, Ιούνιος 2018 

Όταν έκανα την αίτηση για την συμμετοχή μου στην κινητικότητα προσωπικού στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ δεν περίμενα ότι θα είχα μια τέτοια εμπειρία.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας της αίτησης, η βοήθεια  της υπευθύνου του γραφείου ERASMUS+ του Πολυτεχνείου Κρήτης της κυρίας Έλενας Παπαδογεωργάκη ήταν εξαιρετική, άμεση και πολύτιμη και την ευχαριστώ ιδιαίτερα για τον επαγγελματισμό της, και την άψογη εξυπηρέτηση της

Επισκέφτηκα το University of Chemistry and Technology Prague τον Ιούνιο του 2018.

Συναντήθηκα με τις κ. Hana Stepankova και Karolina Friessova οι οποίες εργάζονται στο αντίστοιχο Τμήμα Διαχείρισης Ερευνητικών Προγραμμάτων και την   κ. Anna Eiflerova, υπεύθυνη του Τμήματος Erasmus+ του Πανεπιστημίου .Ενημερώθηκα για τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος τους και τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο Πανεπιστήμιο τους. Με ξενάγησαν στα υπόλοιπα Τμήματα τα οποία σχετίζονται με την Έρευνα καθώς και στους χώρους του Πανεπιστημίου. Η επαφή μου με συναδέλφους στο ίδιο αντικείμενο σε μια ξένη χώρα, υπήρξε πολύ εποικοδομητική καθώς ενημερώθηκα για το μηχανογραφικό τους σύστημα και τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας τους.

Η διαδικασία της απόδοσης του κόστους της μετακίνησης πριν και μετά την επίσκεψη μου στο Πανεπιστήμιο ήταν απλή, χάρη στην βοήθεια της κ. Έλσας Καλονάκη του αρμόδιου γραφείου του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας την οποία και ευχαριστώ για αυτό.

Η μετακίνηση μου στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ είχε μόνο θετικά αποτελέσματα. Γνώρισα την δομή και λειτουργία ενός Πανεπιστημίου στο Εξωτερικό και ήρθα σε επαφή με την χώρα και την κουλτούρα του λαού του καθώς είχα την τύχη να παρακολουθήσω την Τελετή Απονομής Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων απολαμβάνοντας μια διαφορετική εμπειρία.

Προτρέπω ανεπιφύλακτα τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κινητικότητα προσωπικού στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS !

Με εκτίμηση

Σόνια Σταματουλάκη.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012