Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

[Ενημέρωση 03.09.2024] Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2024, της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις και των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης  στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα από Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 έως και Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος https://eregister.it.minedu.gov.gr. Διαβάστε με προσοχή τις οδηγίες της ανακοίνωσης του υπουργείου ώστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ανά κατηγορία επιτυχόντων εντός των προθεσμιών που δίνονται.

Υπενθυμίζεται ότι  ΔΕΝ εφαρμόζεται η ηλεκτρονική εγγραφή για τους αποφοίτους Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο διακρίθηκαν στη Βαλκανική, στην Ευρωπαϊκή ή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής ή Ρομποτικής, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας ή Οικονομικών κλπ. Στο ίδιο διάστημα, από Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024  έως και Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή στις Γραμματείες των Σχολών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής στη Σχολή επιτυχίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα αναρτηθούν σε αυτό το σημείο το διάστημα και ο τρόπος υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών (πέραν αυτών που αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου ανά κατηγορία επιτυχόντων).


Η προθεσμία εγγραφής των υποψηφίων που εισάγονται με την ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών-Αλλογενών (Αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων Σχολείων Κρατών- Μελών της Ε.Ε. στα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδος, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου έως και Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024.
Η εγγραφή των εισαγομένων θα γίνεται κατόπιν αιτήσεως συνοδευόμενης από τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο άρθρο 3 της με αριθ. πρωτ. Φ.151/20049/2007/Β6/2007 Υ.Α. (272 Β’). Η αίτηση εγγραφής και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στη γραμματεία της οικείας σχολής ή τμήματος, μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία του ιδίου του επιτυχόντα ή του νόμιμα εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του, είτε με ταχυδρομική αποστολή με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής». Οι εισαγόμενοι της ειδικής κατηγορίας της παρ.4Β1, του άρθρου 1 της με αριθ. πρωτ. Φ.151/20049/2007/Β6/2007 Υ.Α. (272 Β’) όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 της με αριθ. πρωτ. Φ.151/82115/A5/2017 Υ.Α. (1873 Β’), με κυπριακή καταγωγή που υποχρεούνται να υπηρετήσουν τη θητεία τους στην Κύπρο, μπορούν να εγγράφονται στη σχολή που έχουν επιλεγεί και μετά από την απόλυσή τους από τις τάξεις του στρατού, ύστερα από σχετική βεβαίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι εισαγόμενοι εγγράφονται στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος αν αποκτήσουν οριστικό ή προσωρινό απολυτήριο από τις τάξεις του στρατού μέχρι 15 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Σε αντίθετη περίπτωση εγγράφονται εντός της προθεσμίας εγγραφής του επόμενου ακαδημαϊκού έτους από αυτό της απόκτησης του απολυτηρίου από τις τάξεις του στρατού και εντός της προθεσμίας εγγραφής της οικείας ειδικής κατηγορίας.


 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012