Anne McKay

Η Anne McKay έχει λάβει το Bachelor of Arts in English and Philosophy και το Master of Arts degree in English από το πανεπιστήμιο McMaster, Hamilton, Ontario, Canada. Διδάσκει Αγγλικά ως Ξένη Γλώσσα στην Ελλάδα για 30 χρόνια, 20 από τα οποία στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Τα ενδιαφέροντα και οι επαγγελματικές δραστηριότητες της εστιάζουν στο χώρο της αυτόνομης γλωσσικής μάθησης και ειδικότερα στο πεδίο της σχεδίασης υλικού και της Πληροφορικής στη μάθηση γλωσσών.
 

e-mail: mckay<στο>tuc.gr
τηλ.: 28210-37315

Άννα Βρουβάκη

Η Άννα Βρουβάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία (Aachen – Bonn). Αποφοίτησε αριστούχος του τμήματος Γερμανικής γλώσσας και φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. επί τρία χρόνια. Σπούδασε Γερμανική γλώσσα και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Βόννης με υποτροφία της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών DAAD. Απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 1992 – 2001 υπήρξε καθηγήτρια Γερμανικών στο Goethe – Institut Χανίων όπου και συμμετείχε στις εξετάσεις για τα διπλώματα Γερμανικών. Η συνεργασία στον τομέα των εξετάσεων συνεχίζεται με το Goethe – Institut Αθηνών έως και σήμερα. Από το 1994 έως το 2004 δίδαξε Γερμανικά στο Τ.Ε.Ι. Χανίων, όπου υπήρξε και υπεύθυνη του προγράμματος Leonardo Da Vinci επί σειρά ετών. Διδάσκει Γερμανικά στο Πολυτεχνείο Κρήτης από το Νοέμβρη του 2001. Οι παρούσες επαγγελματικές δραστηριότητές της επικεντρώνονται στο χώρο της αυτόνομης μάθησης, στη σχεδίαση υλικού για τη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας, στη μετάδοση δεξιοτήτων στην παραγωγή προφορικού λόγου καθώς και στη συνδυασμένη μάθηση (blended learning).

Ωράριο συνεργασίας με φοιτητές: Δευτέρα 5:00 μμ- 5:30 μμ, Τετάρτη 2:30 μμ- 3:30μμ και Παρασκευή 3:30 μμ- 4:30 μμ

e-mail: avrouvaki<στο>tuc.gr
τηλ.: 28210-37364

Σοφία Κρεμμυδά

Η Σοφία Κρεμμυδά σπούδασε αγγλική γλώσσα και φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην εκπαίδευση ενηλίκων με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Διδάσκει την αγγλική γλώσσα σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 1995. Για σειρά ετών υπήρξε εκπαιδεύτρια αγγλικού γραμματισμού στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων, καθώς και σε άλλες δομές εκπαίδευσης ενηλίκων. Η επαγγελματική της δραστηριότητα αφορά την παραγωγή πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού για ειδικούς σκοπούς και τη διδακτική της ξένης γλώσσας σε διαδικτυακό περιβάλλον.

e-mail: skremmyda<στο>tuc.gr
τηλ.: 28210-37446

Εμμανουέλα Σειραδάκη

H Εμμανουέλα Σειραδάκη σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία όπου και έλαβε πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας, μεταπτυχιακό στην διδακτική & εκμάθηση της Αγγλικής με ηλεκτρονικά μέσα και μεταπτυχιακό στην μετάφραση. Το διδακτορικό της το έλαβε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει πολυετή εμπειρία στην διδακτική της Αγγλικής για Ειδικούς/ Ακαδημαϊκούς Σκοπούς στο Πολυτεχνείο Κρήτης καθώς και σε άλλα τριτοβάθμια ιδρύματα. Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και εστιάζεται στη διδακτική γλωσσών σε διαδικτυακά περιβάλλοντα, στις μαθησιακές δυσκολίες στην εκμάθηση γλωσσών, στα  Αγγλικά για Ειδικούς/ Ακαδημαϊκούς Σκοπούς και στην ακαδημαϊκή γραφή.

e-mail: eseiradaki<στο>tuc.gr
τηλ.: 28210-37442

Wenjia Zhang

Η Wenjia Zhang γεννήθηκε στην επαρχία Heilongjiang της Κίνας. Απέκτησε το μεταπτυχιακό της από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Hainan Normal University. Υπήρξε μέλος της Σχολής και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Δημοσίων Μαθημάτων στο Κολλέγιο Διοίκησης της Υγείας του Hainan. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή της καριέρα ως Λέκτορας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στρατηγικές διδασκαλίας της γλώσσας και μεθόδους διδασκαλίας με χρήση Πληροφορικής.

e-mail: wzhang1<στο>tuc.gr
τηλ.: 28210-37445

Τριανταφυλλιά Λύτρα

Η Τριανταφυλλιά Λύτρα παρέχει διοικητική υποστήριξη στο Γλωσσικό Κέντρο. Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από όπου έλαβε και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων.

e-mail: tlytra<στο>tuc.gr
τηλ.: 28210-37338