Προσωπικό

Anne McKay

Η Anne McKay έχει λάβει το Bachelor of Arts in English and Philosophy και το Master of Arts degree in English από το πανεπιστήμιο McMaster, Hamilton, Ontario, Canada. Διδάσκει Αγγλικά ως Ξένη Γλώσσα στην Ελλάδα για 30 χρόνια, 20 από τα οποία στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Τα ενδιαφέροντα και οι επαγγελματικές δραστηριότητες της εστιάζουν στο χώρο της αυτόνομης γλωσσικής μάθησης και ειδικότερα στο πεδίο της σχεδίασης υλικού και της Πληροφορικής στη μάθηση γλωσσών.

e-mail: mckay<στο>isc.tuc.gr

Άννα Βρουβάκη

Η Άννα Βρουβάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία (Aachen – Bonn). Αποφοίτησε αριστούχος του τμήματος Γερμανικής γλώσσας και φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. επί τρία χρόνια. Σπούδασε Γερμανική γλώσσα και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Βόννης με υποτροφία της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών DAAD. Απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 1992 – 2001 υπήρξε καθηγήτρια Γερμανικών στο Goethe – Institut Χανίων όπου και συμμετείχε στις εξετάσεις για τα διπλώματα Γερμανικών. Η συνεργασία στον τομέα των εξετάσεων συνεχίζεται με το Goethe – Institut Αθηνών έως και σήμερα. Από το 1994 έως το 2004 δίδαξε Γερμανικά στο Τ.Ε.Ι. Χανίων, όπου υπήρξε και υπεύθυνη του προγράμματος Leonardo Da Vinci επί σειρά ετών. Διδάσκει Γερμανικά στο Πολυτεχνείο Κρήτης από το Νοέμβρη του 2001. Οι παρούσες επαγγελματικές δραστηριότητές της επικεντρώνονται στο χώρο της αυτόνομης μάθησης, στη σχεδίαση υλικού για τη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας, στη μετάδοση δεξιοτήτων στην παραγωγή προφορικού λόγου καθώς και στη συνδυασμένη μάθηση (blended learning).

e-mail: avrouvaki<στο>isc.tuc.gr

Ωράριο συνεργασίας με φοιτητές: Δευτέρα 5μμ-5.30μμ, Τετάρτη 2:30μμ-3:30μμ και Παρασκευή 3:30μμ-4:30μμ

Wenjun Zhang

Η Wenjun Zhang κατάγεται από την πόλη Dalian της επαρχίας Liaoning της Κίνας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Heilongjiang University, απ' όπου έλαβε (α) Πτυχίο στη Διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας ως Ξένης Γλώσσας (τίτλος πτυχιακής εργασίας: "Memes in Modern Chinese Buzzwords") το 2013 και (β) Μεταπτυχιακό Τίτλο σε Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (τίτλος μεταπτυχιακής εργασίας: "A Study of Common Continuing Conjunction in Teaching Chinese as a Foreign Language") το 2016. Στη συνέχεια εργάστηκε μέχρι το 2019 ως διδάσκουσα στο School of International Education των Πανεπιστημίων Dalian Maritime University και Dongbei University of Finance and Economics. Έχει λάβει πιστοποιήσεις για τη Διδασκαλία Κινεζικής Γλώσσας ως Δεύτερης Γλώσσας και για την Εξέταση Επάρκειας Γνώσης Κινεζικής Γλώσσας HSK. Έχει λάβει δύο βραβεία (2016 και 2018) εξαίρετης διδασκαλίας στο International Student Speech Contest και έχει συγγράψει τρεις μελέτες σε γλωσσολογικά θέματα Κινεζικής Γλώσσας.

 

Email: wzhang<στο>isc.tuc.gr

Πάολα Νικότερα

Η Πάολα Νικότερα είναι ιταλικής καταγωγής και γεννήθηκε στη Ρώμη. Ζει στην Κρήτη από το 1985 και εργάστηκε ως ιδιαιτέρα του διευθυντή στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτου Χανίων. Από το 1994 εργάζεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης, πρώτα ως προϊσταμένη του αυτοτελούς Γραφείου των Αναπληρωτών Πρύτανη και τώρα ως στέλεχος του Κέντρου Γλωσσικών Ερευνών και Πόρων. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Macerata (Ιταλίας) και κάτοχος του Διπλώματος Μετάφρασης Επιστημονικών και Τεχνικών Κειμένων του Institute of Linguists του Λονδίνου (Αγγλία), του DALF (Diplôme avancé de langue française), και του Oberstufe Diplom, Goethe Institut. Δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο της μετάφρασης και των ανθρωπιστηκών οργανώσεων. Αγαπάει τη φύση και την τέχνη, είναι ερασιτέχνης ζωγράφος και διδάσκει Ikebana της Σχολής Sogetsu.


e-mail: nicotera<στο>mail.tuc.gr