Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Slide background

Αρχή

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά, με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, η εκδήλωση του Πολυτεχνείου Κρήτης «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2019» με κύριους αποδέκτες παιδιά δημοτικού. Συνολικά περισσότεροι από 3800 επισκέπτες βρέθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη για την Ημέρα  Επιστήμης & Τεχνολογίας, εκ των οποίων περίπου 2000 «μικροί επιστήμονες», πάντα με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν εντυπωσιακά και πολλές φορές «μαγικά» πειράματα και παράλληλα να παρακολουθήσουν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 10 εργαστήρια από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης και πάνω από 300 εθελοντές φοιτητές που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της. Ήταν μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές και θετικές επιστήμες και τη μηχανική στο πνεύμα των εκπαιδευτικών δράσεων STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics). Οι διαδραστικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν έχουν απώτερο στόχο την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης για την «ανακάλυψη» νέας γνώσης στα παιδιά δημοτικού, αλλά και στα 'παιδιά' όλων των ηλικιών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκθεση βραβευμένων διπλωματικών εργασιών φοιτητών/φοιτητριών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επίσης, το Πολυτεχνείο Κρήτης είχε τη χαρά να συνεργαστεί με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου, στο πλαίσιο της Έκθεσης «Junior Επιστήμονες 2019», καθώς και με το Δημοτικό Σχολείο Ασκύφου, το Δημοτικό Σχολείο Ταυρωνίτη και το 6ο Γυμνάσιο Χανίων, στο πλαίσιο της παράστασης του περιπτέρου «Δροσουλίτες».

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Ημέρας Επιστήμης & Τεχνολογίας 2019 που μας τίμησαν με την παρουσία τους!
 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012