Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Περισσότεροι από 800 παρευρισκόμενοι, καθηγητές και εκπρόσωποι του Ιδρύματος, συνεργάτες, φοιτητές και απόφοιτοι, με τις οικογένειες τους, παρακολούθησαν την Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε, σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, την Παρασκευή 25 Oκτωβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο ANEK Lines.

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας ομιλίας του, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, αναφέρθηκε στον επετειακό χαρακτήρα της εκδήλωσης, καθώς "...φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη Τελετή Απονομής Διπλωμάτων του Ιδρύματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1989, στο κτήριο των Παλαιών Φυλακών και Στρατώνων, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων."

Βραβεύσεις


Μετά την έναρξη, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές βραβείων έτους 2019, σε φοιτητές και απόφοιτους του Ιδρύματος. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές:

  • Βραβείων Αριστείας. Απονέμονται στους αριστεύσαντες φοιτητές των Σχολών του Ιδρύματος σε κάθε έτος φοίτησης.
     
  • Επαίνων Αριστούχων Αποφοίτων. Απονέμονται σε απόφοιτους που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους σε πέντε ακαδημαϊκά έτη με βαθμό διπλώματος Άριστα (8,5 και άνω).
     
  • Επαίνων Πρώτων Εισαχθέντων. Απονέμονται στους πρώτους εισαχθέντες ενεργούς φοιτητές σε κάθε Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
     
  • Υποτροφιών «Θοδωρής Λοβέρδος». Απονέμονται από την Πρωτοβουλία Επαγγελματικής Αλληλεγγύης Νέων, εις μνήμην «Θοδωρή Λοβέρδου» σε τέσσερις απόφοιτους της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, των οποίων οι διπλωματικές εργασίες, έπειτα από αξιολόγηση, πρώτευσαν στο αντικείμενο «Μάρκετινγκ και Διοίκηση Ενέργειας».
     
  • Βραβείου ΜΟΒΙΑΚ. Απονέμεται από την εταιρεία ΜΟΒΙΑΚ σε διπλωματούχο του τελευταίου ακαδημαϊκού έτους της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, με καταγωγή από τα Χανιά και με τον υψηλότερο βαθμό διπλώματος.
     
  • Βραβείων ΑΝΕΚ Lines. Απονέμονται από την ANEK, πρώτη φορά φέτος, σε κάθε έναν απόφοιτο με τον υψηλότερο βαθμό Διπλώματος στην αντίστοιχη Σχολή του Ιδρύματος.
     
  • Υποτροφίας «Κρητική Μούσα». Απονέμενται από το Παγκρήτιο Καλλιτεχνικό Σωματείο «Κρητική Μούσα» σε φοιτητή του Ιδρύματος με εξαιρετική πρόοδο και επίδοση.
     

Επέτειος


Στην συνέχεια, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης, αφού παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από την 1η απονομή διπλωμάτων (6 Οκτωβρίου 1989), προς έκπληξη όλων κάλεσε στο βήμα και παρουσίασε την κα Μαρία Μουτσάκη, η οποία είναι η 1η απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης, δηλαδή η απόφοιτος με Αριθμό Διπλώματος 1, που έλαβε το δίπλωμά της (ΜΠΔ) κατά την 1η απονομή διπλωμάτων 30 χρόνια πριν!

Η κα Μουτσάκη, απασχολούμενη έκτοτε μέχρι σήμερα ως μηχανικός στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, φανερά συγκινημένη, ανέφερε στην ομιλία της ότι "...η σημερινή ημέρα είναι ένα ξεκίνημα για τους νέους αποφοίτους, οι οποίοι πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους, να προχωρήσουν, για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν στο μέλλον." Τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία, αναφέροντας ότι τον Μάρτιο του 2019, παρακολούθησε την Τελετή Απονομής του Ιδρύματος ως μητέρα αποφοίτου του Πολυτεχνείου Κρήτης από την ίδια Σχολή που είχε αποφοιτήσει κι εκείνη!

Δείτε την Παρουσίαση για την Επέτειο των 30 Ετών από την 1η Απονομή [pdf]

Απόφοιτοι


Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή συνολικά 93 Διπλωμάτων Μηχανικού των Σχολών:
 

  • Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (21)
     
  • Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (6)
     
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (30)
     
  • Μηχανικών Περιβάλλοντος (24)
     
  • Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (12)

 

Δείτε τη Συλλογή Φωτογραφιών της Τελετής Απονομής [link]

Η Ανακοίνωση της Τελετής Απονομής [link]

Απονομή Διπλωμάτων - Οκτώβριος 2019, Technical University of Crete
Απονομή Διπλωμάτων - Οκτώβριος 2019
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012