Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Περισσότεροι από 40 απόφοιτοι των 5 Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχαν ενεργά στην πρώτη Ψηφιακή Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 5 Ιουνίου 2020, ενώ η ζωντανή μετάδοση της Τελετής μέσω της επίσημης σελίδας του Ιδρύματος στο facebook ξεπέρασε τις 1.000 θεάσεις, με περισσότερες από 100 ευχές και σχόλια αγάπης και συγκίνησης, από συγγενείς και φίλους προς τους νέους Μηχανικούς!

Η έναρξη της Τελετής πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις συγκυρίες της τρέχουσας περιόδου και στον ρόλο των Πανεπιστημίων σε αυτήν: "Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη των επιστημονικών προσεγγίσεων στην επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων. Τα Πανεπιστήμια και οι φορείς έρευνας βρέθηκαν στο κέντρο της παγκόσμιας άμυνας κατά της πανδημίας. Στα χέρια και στο μυαλό των επιστημόνων, ερευνητών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εναποθέτει ο κόσμος τις ελπίδες για να βγει η ανθρωπότητα από τη σύγχρονη αυτή κρίση." Στη συνέχεια ο κ. Πρύτανης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Επίσημος καλεσμένος στην Τελετή Απονομής ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας, Βουλευτής της ΝΔ Νομού Χανίων, Καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ και πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλειος Διγαλάκης. Στον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους νέους αποφοίτους ανέφερε: "Γνωρίζω από πρώτο χέρι την κοπιώδη σας προσπάθεια και τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Συνεχίστε το ταξίδι της γνώσης, ανταποκριθείτε στις προκλήσεις, εξερευνήστε τις δυνατότητές σας και αναμετρηθείτε με αυτοπεποίθηση με τις δυσκολίες! Όλοι εμείς, όπως βεβαίως και οι οικογένειες σας που σας στήριξαν, είμαστε περήφανοι. Θερμά συγχαρητήρια και σας εύχομαι από καρδιάς καλή σταδιοδρομία και προκοπή!"

Παρουσίαση Thorax_TUC

 

Στη συνέχεια της Τελετής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψηφιακών Κατασκευών και Ταχείας Πρωτοτυποποίησης κ. Αλέξανδρος Βαζάκας και ο φοιτητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης κ. Θεόδωρος Στεφανούλης, παρουσίασαν το έργο της ομάδας Thorax_TUC για την παραγωγή των προστατευτικών προσωπίδων για προσωπικό σε Υπηρεσίες Υγείας.

Η ενότητα των καλεσμένων ομιλητών έκλεισε με τον χαιρετισμό του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων "Ο Άγιος Γεώργιος" και αποφοίτου της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γεωργίου Μπέα, ο οποίος μίλησε για την πρόσφατη συνεργασία που είχε με το Ίδρυμα ως Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, κυρίως ως προς τις προστατευτικές προσωπίδες Thorax_TUC για το προσωπικό του Νοσοκομείου. Αναφέρθηκε ωστόσο και σε νέες συνεργασίες που προκύπτουν μεταξύ των δύο φορέων και θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

Απόφοιτοι


Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή συνολικά 131 Διπλωμάτων Μηχανικού των Σχολών:

  • Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (28)
  • Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (20)
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (44)
  • Μηχανικών Περιβάλλοντος (14)
  • Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (25)

Κατά την απονομή οι απόφοιτοι είχαν ενεργό ρόλο στη διαδικασία, καθώς είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο κοινό, να μιλήσουν για την εμπειρία των σπουδών τους στο Πολυτεχνείο Κρήτης, για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, για τον τόπο όπου βρίσκονται και να μοιραστούν τις ευχές τους με όλους τους συμμετέχοντες!


Η Ανακοίνωση της Τελετής Απονομής [link]


Το Αρχείο με τους Αποφοίτους [pdf]
(αρχείο προσβάσιμο μόνο από μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας)

Απονομή Διπλωμάτων - Ιούνιος 2020 (speaker view), Technical University of Crete
Απονομή Διπλωμάτων - Ιούνιος 2020 (speaker view)
Απονομή Διπλωμάτων - Ιούνιος 2020 (gallery view), Technical University of Crete
Απονομή Διπλωμάτων - Ιούνιος 2020 (gallery view)
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012