Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης Πολυτεχνείου Κρήτης, Technical University of Crete
Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης Πολυτεχνείου Κρήτης
Slide background

Slide background

Slide background

Slide background

Slide background

Slide background

Slide background

Διαμόρφωση υπηρεσιών εν μέσω COVID-19

Σας ενημερώνουμε ότι από Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 κι έπειτα, η Βι.Κε.Π. θα λειτουργεί με φυσική παρουσία χρηστών αλλά για περιορισμένο εύρος υπηρεσιών και για περιορισμένη χρήση των θέσεων μελέτης στο ισόγειο, οπότε και διαμορφώνει τις υπηρεσίες της ως εξής:

Σταδιακό άνοιγμα του αναγνωστηρίου για ατομική μελέτη

Οι χρήστες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το αναγνωστήριο θα πρέπει να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική κράτηση της θέσης μελέτης που επιθυμούν, μέσω της εφαρμογής program.tuc.gr Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού (κωδικοί πρόσβασης που σας έχουν δοθεί από το Μηχανογραφικό Κέντρο). Αρχικά, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κράτηση μόνο για τις θέσεις μελέτης στο ισόγειο (υπάρχει αντίστοιχη σήμανση). Το ισόγειο  έχει ετοιμαστεί για να δεχθεί έως 24 άτομα καθήμενων σε ισάριθμες θέσεις μελέτης. Η ηλεκτρονική κράτηση εξασφαλίζει τη δυνατότητα ιχνηλάτησης, εάν προκύψει ανάγκη. Αυτό επιβάλλεται από τις σημερινές συνθήκες, προκειμένου να προληφθεί η προστασία της δημόσιας υγείας της ακαδημαϊκής κοινότητας. Για τη χρήση αναγνωστηρίου τηρούνται τα ισχύοντα, κάθε φορά, μέτρα σχετικά με την εφαρμογή του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19.

Τα βιβλιοστάσια σε όλους τους ορόφους, οι θέσεις μελέτης στον 1ο και 2ο όροφο, οι Η/Υ χρηστών, οι σαρωτές και ο εκτυπωτής παραμένουν μη διαθέσιμα προς χρήση.

ΕΠΙΤΟΠΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού

Οι επιτόπιες υπηρεσίες της Βι.Κε.Π. παρέχονται καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από 9:00 έως  19:45.

Αναγκαία η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που συστήνει ο ΕΟΔΥ, δηλαδή χρήση μη ιατρικής μάσκας υποχρεωτικά και του ατομικού αντισηπτικού που παρέχεται στην είσοδο της Βι.Κε.Π.

Προτείνεται η χρήση των ηλεκτρονικών πηγών της Βι.Κε.Π. και του καταλόγου της, απομακρυσμένα, πριν την έλευση των χρηστών στο κτίριο της Βι.Κε.Π.

Αναζήτηση τεκμηρίων για επιτόπια μελέτη ή δανεισμό

Από την ιστοσελίδα της Βι.Κε.Π. έχετε πρόσβαση στο δημόσιο κατάλογο αναζήτησης υλικού (OPAC) μέσω του οποίου αναζητάτε τα τεκμήρια που σας ενδιαφέρουν, είτε για να τα μελετήσετε επιτόπια εντός της Βι.Κε.Π., είτε για να τα δανειστείτε. Και στις δύο περιπτώσεις, πρέπει να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική «Αίτηση για δανεισμό τεκμηρίων» ώστε το προσωπικό της Βι.Κε.Π. να εντοπίσει στα βιβλιοστάσια, τα τεκμήρια που αιτηθήκατε και να σας τα παραδώσει. Δεν  επιτρέπεται η πρόσβαση στα βιβλιοστάσια από τους ίδιους τους χρήστες.

Δανεισμός - Επιστροφή - Ανανέωση Υλικού

Ο δανεισμός υλικού γίνεται αφού συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα «Αίτηση για δανεισμό τεκμηρίων» πριν τον ερχομό σας στη Βι.Κε.Π. Προσέρχεστε στη Βι.Κε.Π. μόνο όταν λάβετε απαντητικό μήνυμα ότι το τεκμήριο είναι έτοιμο προς παράδοση, ώστε να αποφεύγονται περιττές μετακινήσεις.

Η επιστροφή υλικού διενεργείται στο ωράριο της Βι.Κε.Π. Υλικό που επιστρέφεται, απομονώνεται για τρεις (3) ημέρες πριν επανατοποθετηθεί στο ράφι.  

Η ανανέωση του χρόνου δανεισμού γίνεται είτε τηλεφωνικά, στο 2821037440, εντός του ωραρίου, είτε μέσω  email: info<στο>library.tuc.gr

Επιστροφές συγγραμμάτων "Ευδόξου"

Παραδίδετε τα συγγράμματα που έχετε παραλάβει παρατύπως, στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού κατά τις ώρες λειτουργίας της Βι.Κε.Π.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εγγραφή νέων μελών

Προϋπόθεση της χρήσης των υπηρεσιών της Βι.Κε.Π. είναι η εγγραφή στη Βι.Κε.Π. ως μέλους. Συμπληρώνετε την αίτηση που βρίσκεται εδώ. Βοήθεια παρέχεται στο email: info<στο>library.tuc.gr

Πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές

Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία VPN (Virtual Private Network) έχετε πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές πηγές της Βι.Κε.Π. και του ΣΕΑΒ (Heal-link). Επιπροσθέτως, δείτε την πληροφορία που περιλαμβάνεται στην ενότητα Υποστήριξη εξ αποστάσεως διδασκαλίας

Από την ιστοσελίδα της Βι.Κε.Π. έχετε πρόσβαση στο δημόσιο κατάλογο αναζήτησης υλικού (OPAC) και στις πηγές που προσφέρονται προσωρινά με ανοικτή πρόσβαση.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με τις υπηρεσίες της Βι.Κε.Π. και τη χρήση των πηγών της, θα γίνονται διαδικτυακά, μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους. Συμπληρώστε την αντίστοιχη ηλεκτρονική αίτηση.

Εμπλουτισμός Ιδρυματικού Αποθετηρίου (ΙΑ)

Η υποβολή των εργασιών από τα μέλη της πολυτεχνειακής κοινότητας στο ΙΑ συνεχίζεται απρόσκοπτα. Συμβουλευτείτε τον Οδηγό Κατάθεσης στο ΙΑ και βοήθεια παρέχεται στο email: repository<στο>library.tuc.gr

Διαδανεισμός

Η ακολουθητέα διαδικασία είναι η συνήθης: συμπληρώνετε την αίτηση που βρίσκεται εδώ , ειδοποιείστε από τη Βι.Κε.Π. για την επιτυχή διεκπεραίωση της αίτησης και παραλαμβάνετε τα τεκμήρια από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού.

Επικοινωνία με τη Βι.Κε.Π.

Για να επικοινωνήσετε με τη Βι.Κε.Π. μπορείτε να στείλετε email: info<στο>library.tuc.gr ή στο τηλέφωνο 28210-37440.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες της Βι.Κε.Π. θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, του Πολυτεχνείου Κρήτης και των αποφάσεων που αφορούν την περιφερειακή ενότητα Χανίων.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012