Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Περισσότεροι από 100 βραβευθέντες και απόφοιτοι των 5 Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχαν ενεργά στην τρίτη Ψηφιακή Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 6 Νοεμβρίου 2020, ενώ η ζωντανή μετάδοση της Τελετής στο facebook ξεπέρασε τις 7.000 θεάσεις, με περισσότερες από 180 ευχές, σχόλια αγάπης και συγκίνησης, από συγγενείς και φίλους προς τους νέους Μηχανικούς!

 

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας ομιλίας, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, χαρακτήρισε την ημέρα ως εξαιρετικά σημαντική, καθώς πρόκειται για τη δικαίωση των κόπων πολλών ετών και αναφέρθηκε στις συγκυρίες της τρέχουσας περιόδου. "Χάρη στη μεγάλη προσπάθεια διδασκόντων και φοιτητών και τη βοήθεια όλου του προσωπικού προσπαθούμε, πιστεύω με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας να καλύψουμε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση τις υψηλές εκπαιδευτικές απαιτήσεις των σπουδών του μηχανικού. Κάτω από αυτό το καθεστώς αισθανόμαστε υπερήφανοι, καθώς επισφραγίζεται η ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των φοιτητών και φοιτητριών μας και αποδίδονται αυτοί στην κοινωνία ως Διπλωματούχοι Μηχανικοί." Απευθυνόμενος στις νέες και νέους απόφοιτους του Ιδρύματος είπε:  "... τα χρόνια που περάσατε στο Πολυτεχνείο Κρήτης επενδύσατε σημαντικό χρόνο και προσπάθεια στις σπουδές σας. Παράλληλα αποκτήσατε εμπειρίες που θα σας βοηθήσουν να σταθείτε επαγγελματικά στα πόδια σας. Δημιουργήσατε φίλους και δεσμούς που θα μείνουν μαζί σας για το υπόλοιπο της ζωής σας. Όλοι εμείς στο Πολυτεχνείο Κρήτης είμαστε υπερήφανοι για τους φοιτητές  και αποφοίτους μας που τα καταφέρνουν θαυμάσια σε όλες τις "γωνιές" του κόσμου. Ευχόμαστε σε όλους εσάς που αποφοιτείτε σήμερα υγεία, και να ανοίξετε τα "φτερά" σας με επιτυχία προς τους επόμενους στόχους σας."

Επίσημος καλεσμένος στην Τελετή Απονομής ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας, Βουλευτής της ΝΔ Νομού Χανίων, Καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ και πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλειος Διγαλάκης. Στον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός μίλησε για τη στήριξη των ΑΕΙ ειδικά αυτή την περίοδο, αναφέροντας ότι "η υγειονομική κρίση είναι ένας αγώνας μακράς αντοχής, ο οποίος, πέραν από τις σημαντικές δυσκολίες, δημιουργεί και ευκαιρίες, με την υλοποίηση νέων δράσεων για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης." Eξέφρασε την υποστήριξη και την αμέριστη εμπιστοσύνη του στο Πολυτεχνείο Κρήτης καθώς και το διαρκές ενδιαφέρον του για την πρόοδό του. "Αξίζουν συγχαρητήρια στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος για το γεγονός ότι η ανταπόκρισή της στις έκτακτες συνθήκες που προέκυψαν ήταν υποδειγματική. Πιστεύω ότι αυτός ο δρόμος ευθύνης θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα με την ίδια συνέπεια. Δεν επιτρέπουμε στις συγκυρίες να μας απομακρύνουν από τον βασικό και σταθερό μας στόχο, που είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού πανεπιστημίου. Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τους φοιτητές μας να ανταποκριθούν στις προκλήσεις, να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα εφόδια και να αποκτήσουν πρόσβαση σε προγράμματα σπουδών που θα καθιστούν πιο ισχυρά και ανταγωνιστικά τα πτυχία τους.  Γνωρίζω την κοπιώδη προσπάθεια των νέων και τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης." Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Υπουργός ευχήθηκε στις νέες και τους νέους απόφοιτους μηχανικούς να συνεχίσουν το ταξίδι της γνώσης, να ανταποκριθούν στις προκλήσεις, να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους και να αναμετρηθούν με αυτοπεποίθηση με τις δυσκολίες. 

Καλεσμένος ομιλητής στην Τελετή Απονομής ήταν ο Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης Ιωάννης Τσιώρης, ένας από τους πλέον επιτυχημένους αποφοίτους του Πολυτεχνείου Κρήτης. Μίλησε στους νέους αποφοίτους του Ιδρύματος για την επαγγελματική του πορεία και σταδιοδρομία, καθώς και για τα χρόνια των σπουδών του στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Αναφέρθηκε επίσης στην ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία του με την απόφοιτο Μηχανικό Παραγωγής και Διοίκησης Ιωάννα Αγγελιδάκη, ως startuppers!

Βραβεία


Στο πλαίσιο της Τελετής πραγματοποιήθηκαν οι απονομές Βραβείων και Υποτροφιών σε φοιτητές και απόφοιτους του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα έγινε απονομή:
 

  • Επαίνων Πρώτων Εισαχθέντων Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης από τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή Νικόλαο Καλλίθρακα-Κόντο, σε 5 πρωτοετείς φοιτητές.
     
  • Βραβείων Αριστείας Πολυτεχνείου Κρήτης από τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Αναπληρωτή Καθηγητή Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκη, σε 32 φοιτητές.
     
  • Επαίνων Αριστούχων Αποφοίτων Πολυτεχνείου Κρήτης από τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητή Μιχαήλ Ζερβάκη, στους παρακάτω 5 αποφοίτους:
    Αϊνατζόγλου Κωνσταντίνα (ΜΠΔ) και από τη Σχολή ΗΜΜΥ Δόβρου Αικατερίνη, Αποστολάκης Γεώργιος, Καλαϊτζάκης Ιάσων-Χρήστος, Ζαφείρης Στυλιανός. 
     
  • Υποτροφίας «Θοδωρής Λοβέρδος» από την κα Μαρία Θεοδουλίδου, Οικονομική Διευθύντρια Ελέγχου και Προγραμματισμού στον εμπορικό Όμιλο FOURLIS, εκ μέρους της Πρωτοβουλία Επαγγελματικής Αλληλεγγύης Νέων Act-TLO στον δικαιούχο Διπλωματούχο της Σχολής ΜΠΔ Αλέξανδρο Παπανικόλα. Η φετινή Υποτροφία «Θοδωρής Λοβέρδος» περιλαμβάνει σύμβαση εργασίας για πρακτική άσκηση τριών μηνών στην εταιρεία Καυκάς Α.Ε. και τη δωρεά ενός tablet.
     
  • Βραβείου ΜΟΒΙΑΚ από τον κ. Αντώνιο Γκεζέπη, Υπεύθυνο Marketing της εταιρείας, στην δικαιούχο Διπλωματούχο της Σχολής ΜΠΔ Μαρία Τσιφτσόγλου. Το βραβείο αριστείας της ΜΟΒΙΑΚ περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο 1000€ και επίσημο έπαινο.
     
  • Βραβείων ΑΝΕΚ Lines από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ. Γεώργιο Κατσανεβάκη, στους παρακάτω 5 απόφοιτους του Ιδρύματος: Αϊνατζόγλου Κωνσταντίνα (ΜΠΔ), Τεφτίκη Αγάπη (ΜΗΧΟΠ), Δόβρου Αικατερίνη (ΗΜΜΥ), Ανδρέου Κωνσταντίνου (ΜΗΠΕΡ), Μπενιουδάκη Αγγελική (ΑΡΜΗΧ). Η ΑΝΕΚ Lines χορηγεί σε κάθε δικαιούχο ένα εισιτήριο δύο ατόμων με ισχύ ενός έτους για δωρεάν ταξίδι σε δίκλινη καμπίνα σε ελληνικά νησιά.

 

Απόφοιτοι


Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή συνολικά 106 Διπλωμάτων Μηχανικού των Σχολών:
 

  • Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (32)
     
  • Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (10)
     
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (25)
     
  • Μηχανικών Περιβάλλοντος (13)
     
  • Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (26)
     

Κατά την απονομή, οι απόφοιτοι είχαν ενεργό ρόλο στη διαδικασία, καθώς είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο κοινό, να μιλήσουν για την εμπειρία των σπουδών τους στο Πολυτεχνείο Κρήτης, για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, για τον τόπο όπου βρίσκονται και να μοιραστούν τις ευχές τους με όλους τους συμμετέχοντες!


Η Ανακοίνωση της Τελετής Απονομής [link]


Το Αρχείο με τους Αποφοίτους [pdf]
(αρχείο προσβάσιμο μόνο από μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας)

Απονομή Διπλωμάτων - Νοέμβριος 2020 (speaker view), Technical University of Crete
Απονομή Διπλωμάτων - Νοέμβριος 2020 (speaker view)
Απονομή Διπλωμάτων - Νοέμβριος 2020 (gallery view), Technical University of Crete
Απονομή Διπλωμάτων - Νοέμβριος 2020 (gallery view)
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012