Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Η πλειονότητα των 112 νέων αποφοίτων Μηχανικών των πέντε Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την ανακήρυξη του χειμερινού εξαμήνου 2020-2021 συμμετείχε ενεργά στην Ψηφιακή Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 12 Mαρτίου 2021, ενώ η ζωντανή μετάδοση της Τελετής μέσω της επίσημης σελίδας του Ιδρύματος στο facebook ξεπέρασε τις 3.000 θεάσεις, με περισσότερες από 200 ευχές και σχόλια αγάπης και συγκίνησης, από συγγενείς και φίλους προς τους νέους Μηχανικούς!

Η έναρξη της Τελετής πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη Καθ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, ο οποίος παρουσίασε την προσκεκλημένη ομιλήτρια, Δρ. Σιμόνη Τριανταφυλλίδου, απόφοιτο Μηχανικό Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε ζωντανή σύνδεση με το Cincinnati, Ohio, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής! Με την πρόσκληση αυτή, στη συγκυρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, «θέλαμε να δούμε πώς συμβάλλει το Πολυτεχνείο Κρήτης στην επαγγελματική καριέρα και στη ζωή των αποφοίτων μας γυναικών-Μηχανικών».

Η Σιμόνη Τριανταφυλλίδου αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης το 2003. Απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στο Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια (Virginia Polytechnic Institute and State University) στις ΗΠΑ. Η μεταπτυχιακή και η διδακτορική της διατριβή τιμήθηκαν με διακρίσεις, λαμβάνοντας την πρώτη θέση σε βραβεύσεις του Αμερικανικού Συλλόγου Καθηγητών Περιβαλλοντικής Μηχανικής και Επιστήμης (Association of Environmental Engineering and Science Professors - AEESP) και της Αμερικανικής Ένωσης Υπηρεσιών Ύδρευσης (American Water Works Association - AWWA). Σήμερα, είναι ερευνήτρια στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (US Environmental Protection Agency - EPA, Office of Research and Development) στο Σινσινάτι του Οχάϊο, όπου διεξάγει έρευνα στην ποιότητα του πόσιμου νερού. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την υδρόβια χημεία, την επιστήμη της διάβρωσης, την ποιότητα/επεξεργασία πόσιμου νερού, τη βιώσιμη υποδομή πόσιμου νερού.

Στην ομιλία της, φορώντας την τήβεννο της ορκομωσίας από το διδακτορικό της, επέστησε την προσοχή των αποφοίτων σε ενδιαφέροντα σημεία: «είναι σίγουρα μεγάλο κατόρθωμα το πτυχίο σας, είναι όμως και μεγάλο προνόμιο και εύχομαι να σας προσδίδει υπερηφάνια και τιμή, αλλά και αίσθημα ευθύνης ταυτόχρονα», «να στοχεύετε πάντα υψηλά στη ζωή σας», «εσείς είστε κομμάτι της λύσης για τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας», «το Πολυτεχνείο μου προσέφερε πολύτιμα εργαλεία και τα προσέφερε και σε εσάς, στο χέρι μας είναι τώρα να τα αξιοποιήσουμε, να τα εξελίξουμε και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τον εαυτό μας και για τους άλλους», Έκλεισε την ομιλία της, απευθύνοντας ευχές στους νέους αποφοίτους: «Εύχομαι καλή υγεία, καλές αποφάσεις και δημιουργικά λάθη στη ζωή σας. Όπου και να ταξιδέψετε, μη ξεχνάτε ποτέ την Ιθάκη ή, στη δική μας περίπτωση, την Κρήτη!»

Απόφοιτοι

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή συνολικά 112 Διπλωμάτων Μηχανικού των Σχολών:
 

  • Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (27)
     
  • Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (15)
     
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (34)
     
  • Μηχανικών Περιβάλλοντος (16)
     
  • Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (20)
     

Κατά την απονομή, οι απόφοιτοι είχαν ενεργό ρόλο στη διαδικασία, καθώς είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο κοινό, να μιλήσουν για την εμπειρία των σπουδών τους στο Πολυτεχνείο Κρήτης, για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, για τον τόπο όπου βρίσκονται και να μοιραστούν τις ευχές τους με όλους τους συμμετέχοντες!
 

Η Ανακοίνωση της Τελετής Απονομής [link]

Το Αρχείο με τους Αποφοίτους [pdf]
(αρχείο προσβάσιμο μόνο από μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας)

Απονομή Διπλωμάτων - Μάρτιος 2021 (speaker view), Technical University of Crete
Απονομή Διπλωμάτων - Μάρτιος 2021 (speaker view)
Απονομή Διπλωμάτων - Μάρτιος 2021 (gallery view), Technical University of Crete
Απονομή Διπλωμάτων - Μάρτιος 2021 (gallery view)
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012