Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Το τέλος μιας σχέσης, ανεξάρτητα αν είναι φιλική, ερωτική ή επαγγελματική και ανεξάρτητα από ποιον προέρχεται, θίγει τον εσωτερικό μας κόσμο, μας κάνει να υποφέρουμε ψυχικά και σωματικά. Στην εποχή μας οι χωρισμοί παρουσιάζουν σημαντική αύξηση ενώ έχει ενδιαφέρον  να παρατηρούμε τις επιδράσεις που έχουν πάνω στην σωματική και ψυχική μας υγεία.
 
Η ψυχολογική αντίδραση μας στο χωρισμό χαρακτηρίζεται από την άρνησή μας να δεχτούμε το γεγονός, θλίψη, θυμό, επαναπροσδιορισμό του τρόπου ζωής μας και των θετικών και αρνητικών στοιχείων της προσωπικότητάς μας. Τα αρνητικά συναισθήματα που νοιώθουμε μπορεί κάποιες φορές να μας οδηγήσουν σε τάσεις εκδικητικότητας, κυρίως όταν δεν έχουμε απαλλαγεί συναισθηματικά από τον άλλον και έχουμε έντονη εξάρτηση. Για να ξεπεράσουμε την κρίση χωρίς ενοχές στον εαυτό μας ή στους άλλους, πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια στην προσωπικότητά μας και στο χαρακτήρα μας. Πρέπει να γνωρίζουμε καλά ότι δεν υπάρχουν αποτυχημένοι άνθρωποι αλλά αποτυχημένες καταστάσεις, να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να αντιδράσει, γιατί η αντίδραση είναι φυσιολογική συνέπεια. Πρέπει να φροντίσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να αναλύσουμε και να κρίνουμε πρωτίστως τα δικά μας λάθη και όχι του άλλου και συνολικά να διδαχθούμε από το παρελθόν και να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012