Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

1η Πρόσκληση Συμμετοχής στο πρόγραμμα Πρακτική Άσκηση το 2021 για τους Φοιτητές της

 

 Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

 

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΕΙΣ ΜΗΧΟΠ 2021

 

 

Χανιά,  Τρίτη 15-3-2021

 

Προσκαλούνται οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧΟΠ) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης το 2021, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας την κάτωθι φόρμα και αποστέλλοντας στο Γραφείο Πρακτικής μέσω e-mail τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αναλυτική βαθμολογία και υπεύθυνη δήλωση κατά περίπτωση).

 

https://forms.gle/Yv3pFeHhRXuhuesM9

 

Για την επιβεβαίωση λήψης της αίτησής τους θα σταλεί επιβεβαιωτικό e-mail από το Γραφείο Πρακτικής, όχι αυτόματα, αλλά μετά την παραλαβή των παραπάνω δικαιολογητικών μέσω e-mail. Εάν για κάποιο λόγο δεν λάβετε απαντητικό e-mail εντός 1-2 ημερών, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης (28210-37452).

 

Επισημαίνεται ότι λόγω της πανδημίας του Covid-19, αυτήν τη στιγμή η πρακτική άσκηση είναι σε αναστολή με φυσική παρουσία, όμως με τη πάροδο του χρόνου, την πρόοδο των εμβολιασμών και τη βελτίωση του καιρού, ευελπιστούμε ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση, οπότε η υλοποίηση του προγράμματος θα μπορεί να προχωρήσει κανονικά, όπως τελικά έγινε και πέρυσι. Άλλωστε , ο πιθανότερος χρόνος έναρξης των ασκήσεων είναι ο Μάιος ή ο Ιούνιος του 2021, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

 

Συνολικά θα διατεθούν 70 θέσεις πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές ΜΗΧΟΠ το 2021, οι περισσότερες εκ τις οποίες θα πρέπει να είναι στον ιδιωτικό τομέα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς θέσεων μεταξύ των Σχολών ανάλογα με την εκάστοτε ζήτηση.

 

Το 2021, η πρακτική άσκηση για τους φοιτητές Μηχανικούς Ορυκτών Πόρων θα είναι διάρκειας ενός μήνα, ενώ η ολοκλήρωση όλων των πρακτικών ασκήσεων θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως την 30/11/2021.

 

Η μηνιαία μικτή αμοιβή, είναι φέτος αυξημένη και θα ανέλθει στα 280 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων ασφαλιστικών εισφορών.

 

Διευκρινίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης αποτελεί ευθύνη των φοιτητών η διαχείριση τυχόν παράλληλων ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων, ενώ οι φοιτητές δεν θα πρέπει να υπολογίζουν σε διευκολύνσεις σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους αυτές. Σημειώνεται ότι το Γραφείο Πρακτικής δεν εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία αυτή.

 

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και η αποστολή των δικαιολογητικών (αναλυτική βαθμολογία ή/και υπεύθυνη δήλωση) θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τη Τρίτη 31 Μαρτίου.

 

 

Τα κριτήρια για την επιλογή των φοιτητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων θα τα βρείτε εδώ:

 

https://www.tuc.gr/index.php?id=8044

 

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων θα αναρτηθεί στο site της πρακτικής λίστα με τους αιτούντες φοιτητές που είναι επιλέξιμοι, δηλαδή όλους όσους ικανοποιούν τα «ελάχιστα κριτήρια». Επίσης, θα γίνει αναφορά και του μέσου όρου αυτών με βάση τις αναλυτικές βαθμολογίες που θα έχουν προσκομίσει (ανώνυμα). Ο μέσος όρος βαθμολογίας θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό κριτήριο για την επιλογή του φορέα υποδοχής στη 2η φάση, δίνοντας προτεραιότητα στους φοιτητές με υψηλότερο μέσο όρο σύμφωνα με τα κριτήρια και τη διαδικασία που έχει αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευσης της Σχολής.

 

Έτσι, οι φοιτητές σε πρώτη φάση καλούνται να δηλώσουν μόνο την πρόθεση τους να κάνουν φέτος την πρακτική τους άσκηση, δηλαδή μέχρι 30/11/2019, ενώ στην συνέχεια θα κληθούν να επιλέξουν 1 με 5 φορείς, με σειρά προτεραιότητας, στους οποίους επιθυμούν να κάνουν πρακτική. Οι φορείς αυτοί μπορεί να επιλεγούν από τις διαθέσιμες θέσεις του ΑΤΛΑΝΤΑ, παλαιότερα αρχεία με διαθέσιμους φορείς ή και εκτός των διαθέσιμων αρχείων. Σε κάθε περίπτωση, η προτεινόμενη θέση θα πρέπει τελικά να αναρτηθεί στον ΑΤΛΑΝΤΑ, αλλά και να εγκριθεί από τον Υπεύθυνο Καθηγητή Πρακτικής Άσκησης της Σχολής, βάσει της συνάφειας του αντικειμένου με το αντικείμενο των σπουδών.

 

Η εξέλιξη της διαδικασίας, δηλαδή η αντιστοίχιση φοιτητών σε φορείς, θα αναρτάται σταδιακά στο site της πρακτικής.  Ωστόσο, πριν την οριστικοποίηση των αντιστοιχίσεων (φοιτητή-φορέα) προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής ένστασης, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά κατά την Αίτηση

Πέρα από τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας, οι φοιτητές κατά την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβάλουν (ηλεκτρονικά) πρόσφατη αναλυτική βαθμολογία από το ΚΕΦ ή τη γραμματεία της σχολής τους, όπου θα φαίνονται το εξάμηνο φοίτησης, ο αριθμός των ECTS των ολοκληρωμένων μαθημάτων, ο μέσος όρος βαθμολογίας κ.λπ.

Το έντυπο αυτό μπορείτε να το ζητάτε από το ΚΕΦ (28210-37279), κατ' ιδίαν ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση kef<στο>isc.tuc.gr.

Επίσης, σε περίπτωση υπαγωγής σε ευπαθή ομάδα, ο φοιτητής θα πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση (από το govgr ή σκαναρισμένη), όπου θα αναφέρει την ευπαθή ομάδα στην οποία ανήκει, ενώ ενδέχεται μελλοντικά να ζητηθούν και πρόσθετα δικαιολογητικά (δείτε πρότυπο στο site).

Τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να αποσταλούν στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης μέσω e-mail, ΠΡΙΝ την καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης. Σημειώνεται ότι το Γραφείο δύναται να αναζητήσει με δική του πρωτοβουλία την αναλυτική βαθμολογία φοιτητή από το ΚΕΦ, υπό την προϋπόθεση ότι ο φοιτητής έχει υποβάλει εγκαίρως ηλεκτρονική αίτηση.

 

 

Διαδικασία

Η αρχική λίστα των επιλεχθέντων φοιτητών θα εγκριθεί από τριμελή επιτροπή, ενώ θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της πρακτικής άσκησης. Οι φοιτητές, επιλεχθέντες και μη, θα ενημερωθούν μέσω e-mail, ενώ θα υπάρξει περιορισμένος χρόνος για υποβολή ενστάσεων στους μη επιλεχθέντες (3 εργάσιμες μέρες). Οι τυχόν ενστάσεις θα εξεταστούν από ανεξάρτητη τριμελή επιτροπή που έχει οριστεί από τη συνέλευση της σχολής, οπότε και θα προκύψουν τα οριστικά αποτελέσματα.

 

Μετά την οριστικοποίηση των επιλεχθέντων φοιτητών, το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης θα επικοινωνήσει μέσω e-mail με τους επιλεχθέντες φοιτητές, για τη συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων και δικαιολογητικών  ("ΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ") για την κατάρτιση συμβάσεων, αλλά πρωτίστως για την επιλογή των φορέων υποδοχής των φοιτητών εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Στην κατεύθυνση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές προτρέπονται να επισκέπτονται τον ιστότοπο της πρακτικής για να είναι ενήμεροι για τη διαδικασία και να προετοιμάζονται για την ταχύτερη προώθησή της.

 

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για περισσότερες πληροφορίες. Τα στοιχεία επικοινωνίας με το Γραφείο βρίσκονται εδώ:  https://www.tuc.gr/index.php?id=2454

 

Προσοχή! Το Γραφείο, λόγω της πανδημίας, δεν δέχεται φοιτητές αυτοπροσώπως, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ΜΟΝΟ μετά από προκαθορισμένο ραντεβού.  

 

 

 

 

***

Προσωπικά Δεδομένα

Σημειώνεται ότι τα προσωπικά δεδομένα των αιτούντων συλλέγονται αποκλειστικά για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή την ανάκληση υποβληθείσας αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Πρακτική Άσκηση" και την παρακολούθηση υλοποίησης των διαδικασιών επιλογής φοιτητών του έργου.

Ο χρόνος διατήρησης των προσωπικών αυτών δεδομένων καθορίζεται από το ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Για την πλήρη ενημέρωσή σας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Πολυτεχνείο Κρήτης παρακαλούμε πατήστε εδώ: https://www.tuc.gr/index.php?id=11121

 

 

***



 

Το πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» με φορέα υλοποίησης το Πολυτεχνείο Κρήτης (ΕΛΚΕ) εντάσσεται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, Άξονας Προτεραιότητας 2 «Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις» και  συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).   

 

Ιδρυματικά Υπεύθυνος: καθ. Νικόλαος Καλλίθρακας- Κόντος

 

Υπεύθυνος της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων: Καθ. Κωνσταντίνος Κομνίτσας




ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012