Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Vulcanus in Japan 2019 /Industrial placements for EU/Cosme students

Vulcanus in Japan 2019 /Industrial placements for EU/Cosme students

Vulcanus: Eκπαίδευση και πρακτική άσκηση για φοιτητές της Ε.Ε. σε κορυφαίες εταιρείες στην Ιαπωνία

Τι είναι το Πρόγραμμα Vulcanus;

Το πρόγραμμα προσφέρει εκπαίδευση και επαγγελματική εμπειρία μέσω internships σε κορυφαίες Ιαπωνικές εταιρίες για φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκονται στο 4ο έτος προπτυχιακών σπουδών ή στο τελευταίο έτος των μεταπτυχιακών τους σπουδών. 

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2019 και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του επόμενου έτους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

  1. σεμινάριο μίας εβδομάδας στην Ιαπωνία (Σεπτέμβριος)
  2. τετράμηνο εντατικής εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος)
  3. οκτάμηνη τοποθέτηση σε ιαπωνική εταιρεία (Ιανουάριος-Αύγουστος)

Ποιος έχει δικαίωμα συμμετοχής;

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι:

  • υπήκοοι της Ε.Ε.*
  • φοιτητές στο 4ο έτος προπτυχιακών ή τελευταίο έτος μεταπτυχιακών σπουδών των κλάδων Μηχανικής ή Θετικών Επιστημών (Engineering or Science)**

(*) γίνονται επίσης δεκτοί φοιτητές από το Μαυροβούνιο, Τουρκία, FYROM, Ισλανδία, Μολδαβία.

(* *) γίνονται δεκτοί φοιτητές διαφόρων γνωστικών αντικειμένων (επιστήμης υπολογιστών / μηχανικών, μηχανολόγων μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, πολιτικών μηχανικών, επιστήμης των υλικών, τηλεπικοινωνιών, φυσικής, χημείας, βιοτεχνολογίας, μηχανικών παραγωγής κ.α.)

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής;

Οι υποψήφιοι επιλέγονται με βάση τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους, το επίπεδο Αγγλικών τους καθώς και τα κίνητρά τους και την ικανότητά τους να προσαρμοστούν σε μια διαφορετική κουλτούρα.

Ποιος πληρώνει τι;

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας και την ιαπωνική εταιρεία υποδοχής. Οι φοιτητές λαμβάνουν επιχορήγηση 1.900.000 Yen (περίπου 14.600 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία) για να καλύψουν το κόστος του ταξιδιού προς και από την Ιαπωνία και τα έξοδα διαβίωσης στην Ιαπωνία. Επιπλέον παρέχεται δωρεάν διαμονή καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος. 

Γιατί να συμμετέχω;

Για να εξοικειωθείτε με το εύρος των προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται από μια κορυφαία ιαπωνική εταιρεία υποδοχής, να μάθετε ιαπωνικά και να εκτιμήσετε την ιαπωνική κουλτούρα. 

Για να εμπλουτίσετε τις  εμπειρίες σας και τις επαγγελματικες σας προοπτικές κερδίζοντας την πρώτη επαγγελματική σας εμπειρία σε μια διεθνή εταιρεία.

Έχουν γίνει δεκτοί φοιτητές από την Ελλάδα στο πρόγραμμα Vulcanus; 

Τα τελευταία πέντε χρόνια, τέσσερις (4) φοιτητές/τριες από Ελλάδα και ένας (1) από Κύπρο συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Οι Ελληνίδες φοιτητές που έγιναν δεκτοί στο πρόγραμμα προέρχονται από κλάδους όπως επιστήμη των υπολογιστών, τηλεπικοινωνίες και χημική μηχανική και η πρακτική τους άσκηση πραγματοποιηθηκε σε εταιρείες κολοσσούς,  όπως είναι η HITACHI και η KAWASAKI.

Περισσότερες πληροφορίες για τους κλάδους σπουδών στους οποίους αφορά το πρόγραμμα, τις λοιπές προϋποθέσεις και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στον σύνδεσμο http://www.eu-japan.eu/events/vulcanus-japan

 

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012