Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

NEO πρόγραμμα ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ της DAAD "ERA Fellowships - Green Hydrogen"

Η DAAD θεσπίζει το νέο πρόγραμμα υποτροφιών "ERA Fellowships – Green Hydrogen" για να συνοδεύσει την εφαρμογή της Στρατηγικής Ατζέντας Έρευνας και Καινοτομίας (Strategic Research and Innovation Agenda -SRIA) της Διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για το Πράσινο Υδρογόνο, μια πιλοτική πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας (European Research Area- ERA). Το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους επιστημονικούς εμπειρογνώμονες να διεξάγουν έρευνα σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα της Γερμανίας και του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας. Οι νέοι εμπειρογνώμονες θα ενταχθούν σε διεθνή δίκτυα εμπειρογνωμόνων, υποστηριζόμενοι από επιστημονικά συνέδρια και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή αποφοίτων της DAAD. Θα συσταθούν τέσσερις ομάδες εργασίας που θα επικεντρώνονται στα ακόλουθα βασικά θέματα της διαδικασίας της ατζέντας: παραγωγή, μεταφορές και υποδομές, τόνωση της αγοράς, οριζόντια θέματα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Μεταπτυχιακούς φοιτητές, εγγεγραμμένοι σε πανεπιστήμιο (αίτηση έως 27.04.2023)
  • Διδακτορικούς φοιτητές ή μεταδιδακτορικούς ερευνητές (αίτηση ανά πάσα στιγμή) οι οποίοι ασχολούνται με τον τομέα του πράσινου υδρογόνου.

Οι υποψήφιοι από τις ακόλουθες χώρες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία στη Γερμανία: κράτη μέλη της ΕΕ, Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Νήσοι Φερόες, Γεωργία, Ισραήλ, Κοσσυφοπέδιο, Μαρόκο, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Σερβία, Ελβετία, Τουρκία, Τυνησία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα υποτροφιών ERA Fellowships – Green Hydrogen 

 

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012