Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

1/11/2011: Tριήμερο επιχειρηματικότητας STARTup Live Athens

Το τριήμερο επιχειρηματικότητας STARTup Live Athens διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ως ένας μοναδικός χώρος συνάντησης νέων επιχειρηματιών (entrepreneurs), επενδυτών, μεντόρων και ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το STARTup Live Athens έχει σκοπό να παρουσιαστούν και να αναπτυχθούν καινοτόμες ιδέες, καθώς και να δημιουργήσει ένα δυναμικό δίκτυο ανθρώπων που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την επιεχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.


Η προσπάθεια του STARTup Live Athens βρήκε στην Ericsson και στην Ελληνοαμερικάνική Ένωση τους πιο δυναμικούς  υποστηρικτές της, όπως και στην STARTeurope, διοργανώτριας του ευρωπαϊκού φεστιβάλ επιχειρηματικότητας που γίνεται αυτές τις μέρες στην Βιέννη.

Η Ericsson δήλωσε για την εμπλοκή της στο STARTup Live Athens: 'Έχουμε μπει σε μια εποχή ευκαιριών και συνεργασιών, αναγκαίων για να επανακινήσουμε την αγορά και την κοινωνία. Όλες οι εταιρίες και καθένας από εμάς πρέπει να ενθαρρύνουμε τα νέα μοντέλα επιχειρηματικότητας και να ωθήσουμε το ταλέντο που υπάρχει ανεκμετάλλευτο.

Το τριήμερο Startup Live Athens είναι ένα μεγάλο παράδειγμα προς μίμηση. Σε μια στάσιμη οικονομία χρειαζόμαστε την προοπτική του και τις νέες, βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες που θα παρουσιαστούν σε αυτό. Είναι ωραία και μόνο η σκέψη ότι στο τριήμερο Startup Live Athens θα συναντηθούν επενδυτές και νέες ομάδες επιχειρηματιών γα να δημιουργήσουν μαζί. Το χρειάζεται η Ελλάδα και καθένας μας. Είναι ο κατάλληλος συμβολισμός που χρειαζόμαστε σήμερα.

Εμείς στην Ericsson ενθαρρύνουμε τα νέα μοντέλα οικοδομώντας το νέο οικοσύστημα της Silicon Valley, προωθώντας τα Application Awards, συνεργαζόμενοι με παρόχους και τράπεζες για το Mobile Money αναφέροντας λίγα παραδείγματα. Με αυτό το πνεύμα, από την πρώτη στιγμή, στηρίξαμε το Startup Live Athens θέλοντας να γίνει ένας ετήσιος θεσμός καινοτομίας και συνεργασίας στη χώρα μας'.

Από την πλευρά της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης ακούσσαμε πως 'Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σύμφωνα με το καταστατικό της είναι σωματείο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και ευρύτερα μορφωτικό.

Η κύρια στόχευση των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων αλλά και όλων της των δραστηριοτήτων είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν σ' αυτούς που συμμετέχουν να καταστούν παραγωγικοί και αποτελεσματικοί επαγγελματίες και πολίτες.

Συμμετέχουμε στη διοργάνωση του συνεδρίου Start Up Live Athens επειδή είναι συνέδριο που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα των νέων και τους βοηθεί να οργανώσουν παραγωγικά τις ιδέες τους και να τις κάνουν πράξη αξιοποιήσιμη και ωφέλιμη για τους ίδιους και το κοινωνικό τους περιβάλλον'.

Στην αρχή του τριημέρου, θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους (pitch their idea) σε 90 δευτερόλεπτα.  Όλοι οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ένα pitch training, με σκοπό να προετοιμαστούν κατάλληλα για την τελευταία φάση του τριημερου.

Κατά τη διάρκεια του τριημέροου οι μέντορες και ειδικοί θα δουλέψουν μαζί με τις συμμετέχουσες ομάδες για να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες. Στο τέλος του τριημέρου οι καλύτερες από αυτές θα ξεχωρίσουν και θα βραβευτούν.

Ανάμεσα στους 'μέντορες' των ομάδων είναι οι: 

> Τάσος Παγκάκης, – Head of Communications of Hellas Hub North Balkans and South East Mediterranean Ericsson

> Evangelia Siachou - BSBA Coordinator, Assistant Professor in of Management Hellenic American University

> Vassos Vamvas - Senior Project Leader Baverstam Associates, Professor for Innovation&Entrepreneurship Hellenic American University

> Άλεξ Χριστοφόρου – CEO Wadja Media Limited

> Jessica Erickson - Head of Communications 6Wunderkinder

> Julian Sametinger - Business Development STARTeurope> Moritz Plassnig - CTO STARTeurope

> Κατερίνα Κανελίδου - Founder of Creative Empowerment

> Eric Parks - CEO Gipht.me> Τim Lagerpusch - Managing Director of Center of Innovation & Entrepreneurship, co-founder of B-n-p

> Γιάννης Δοξαράς - Business Development Officer Niobium Labs Ltd.

> Σταύρος Κοντακσής - Partner Avakon Media

> Kyra Choucroun - Social Enterprise Ambassador Sandbox

> Manouchehr Shamsrizi - Βusiness Development Director Future Systems Consulting 

> Χάρης Μυλονάδης - Cofounder Minimoko Brand Consultancy

 

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όποιον ή όποια ομάδα είναι είτε στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης είτε στα πρώτα βήματα υλοποίησης της επιχειρηματικής ιδέας, σε οποιονδήποτε τομέα ή τοποθεσία στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες και διαδικασία συμμετοχής: http://www.starteurope.at/event/startup-live-athens-1/.

Τα έπαθλα για τις νικήτριες ομάδες, είναι μέχρι στιγμής η διάθση χρήσης χώρου από τα coworking spaces της Αθήνας, Colab Workspace και το Loft2Work, σχεδιασμός επικοινωνιακού σχεδιασμού από την εταιρία επικοινωνίας The Newtons.

Το STARTup Live Athens διοργανώνεται από μία ομάδα εθελοντών που ζουν στην ΕΛλάδα και στο εξωτερικό. Γίνεται με την συνεργασία της STARTeurope, διοργανώτριας του Startup Week 2011, ευρωπαϊκού φεστιβάλ επιχειρηματικότητας και υπό την αιγίδα των: StartUp Greece, STARTeurope, Erasmus for Young Entrepreneurs, Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κτλ.

Yπευθυνή επικοινωνίας: Konstantina Zoehrer (konstantina.zoehrer@startuplive.in)

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012