Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Canon Foundation in Europe​​​​​​​: Υποτροφίες σε Ευρωπαίους ερευνητές για έρευνα στην Ιαπωνία

Το Ίδρυμα Canon Foundation in Europe ανακοίνωσε το ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών για Ευρωπαίους και Ιάπωνες ερευνητές σε όλους τους κλάδους της επιστήμης, με στόχο τη διεξαγωγή έρευνας σε Ιδρυμα υποδοχής στην Ιαπωνία.

Οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να είναι κάτοχοι τουλάχιστον Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ή Διδακτορικού Διπλώματος, εντός -κατά προτεραιότητα- της τελευταίας δεκαετίας από την υποβολή της αίτησης υποτροφίας. Οι Ευρωπαίοι υπότροφοι θα περάσουν την ερευνητική τους περίοδο στην Ιαπωνία και αντίστοιχα οι Ιάπωνες στην Ευρώπη, σε ίδρυμα της επιλογής τους με το οποίο θα πρέπει να έχουν έρθει σε συμφωνία πριν την αίτηση για την υποτροφία.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς το επιστημονικό πεδίο. Δεν είναι απαραίτητο οι υποψήφιοι/-ες να είναι εγγεγραμμένοι/-ες ή να εργάζονται ως ερευνητές σε κάποιο Ιδρυμα. Ωστόσο, πριν την υποβολή της αίτησης υποτροφίας, θα πρέπει να έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία συνεργασίας, επί εγκεκριμένου σχεδίου έρευνας, με το προτεινόμενο από τους ίδιους/-ες ίδρυμα υποδοχής στην Ιαπωνία. Προτεραιότητα δίνεται σε όσους/-ες δεν βρίσκονται ήδη στην Ιαπωνία

Οι υποτροφίες χορηγούνται για χρονικές περιόδους τουλάχιστον τριών μηνών και το πολύ ενός έτους. Η οικονομική υποστήριξη των υποτρόφων κυμαίνεται από 22.500 μέχρι 27.000 ευρώ και κατ’ αναλογία για διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021 και τα ονόματα των ερευνητών που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου 2021. Η έναρξη διεξαγωγής της έρευνας θα πρέπει να γίνει μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Δεκεμβρίου 2022.

Το χρονικό διάστημα 1990-2020 έχουν δοθεί συνολικά 430 υποτροφίες, από τις οποίες οι 268 δόθηκαν σε Ευρωπαίους ερευνητές από 33 χώρες.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, με προεγγραφή, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι/-ες μπορούν να απευθύνονται στο email: foundation<στο>canon-europe.com

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στην ιστοσελίδα του Canon Foundation in Europe.

 

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012