Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

7ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας JA Start Up 2021» του Junior Achievement Greece

Για 7η συνεχή χρονιά το Junior Achievement (JA) Greece, μέλος του παγκόσμιου, μη- κερδοσκοπικού οργανισμού JA Worldwide, που εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας -από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο- σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο, υλοποιεί το JA Start Up, προσφέροντας σημαντικά οφέλη και ευκαιρίες
διάκρισης σε όλους τους φοιτητές.

Το Concept
To πρόγραμμα "Start Up" είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του JA Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες 18- 30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Ουσιαστικά, φοιτητές δημιουργούν ομάδες και για ένα διάστημα τριών μηνών εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες.
Διαδικασία Υλοποίησης
Κατά τη διάρκεια 13 εβδομάδων οι φοιτητές / φοιτήτριες που συμμετέχουν, συγκροτούν μικρές ομάδες (3-6 ατόμων) και ακολουθούν step by step όλα τα σημεία που απαιτούνται, προκειμένου να παρουσιάσουν στο τέλος του προγράμματος μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική ιδέα. Οι ομάδες φοιτητών συμμετέχουν στο πρόγραμμα JA Start Up:
A. Στο πλαίσιο παρακολούθησης Μαθήματος σχετικού με θέματα Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας στο ΑΕΙ/Κολλέγιό τους και τη σύμφωνη γνώμη του υπεύθυνου Καθηγητή.
B. Στο πλαίσιο του JA Greece Incubator, έχοντας υποστήριξη από το Δίκτυο του JA Greece (Ομάδα, Απόφοιτοι JA Greece, Καθηγητές Πανεπιστημίων, Εταιρείες – Μέλη, Μέντορες). Για ένταξη στο JA Greece Incubator απαιτείται σχετικό αίτημα της ομάδας φοιτητών προς το JA Greece.

Θέματα που θα καλυφθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιλαμβάνουν τα εξής:
• Ανεύρεση Ιδεών
• Market Research
• Διαμόρφωση της Ομάδας της Επιχείρησης
• Δημιουργία Επιχειρηματικού Μοντέλου
• Ανάπτυξη Πρωτοτύπου
• Χρηματοοικονομικά

• Δημιουργία Επιχειρηματικού Πλάνου
• Branding – Go to Market
• Θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας
• Pitch και παρουσιάσεις
Για όλα τα βασικά θέματα θα υπάρχει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, ενώ σε επιλεγμένες
θεματολογίες, Experts θα παρέχουν πρόσθετες ιδέες και γνώσεις μέσω Webinars.

Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης
Το JA Start Up υλοποιείται κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου κάθε έτους. Η έναρξη γίνεται στην αρχή του εξαμήνου και η λήξη του στα τέλη Μαΐου.

Σημαντικές ημερομηνίες:
Υποβολή Business Plan: 9 Μαϊου 2021
Αξιολόγηση από Κριτική Επιτροπή: 16 Μαΐου 2021
Εθνικός Διαγωνισμός: 28 Μαϊου 2021
Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός (νικήτρια ομάδα του Εθνικού Διαγωνισμού): tbc

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: senja.gr/news/961-startup-2021-9-feb-2021.html. Για άμεση επικοινωνία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του προγράμματος, Ιωάννα Κυπριώτη ioanna.kyprioti<στο>jagreece.org και Μάνο Παυλάκη manos.pavlakis<στο>jagreece.org.
Τηλέφωνο JAGreece: 2130 788600. Ιστοσελίδα JA Greece: www.senja.gr
ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012