Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2021

Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας Innovation Hub 2021, διοργανώνεται απο την BASF, την κορυφαία χημική βιομηχανία στον κόσμο, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών.

Αναζητούμε καινοτόμες ιδέες που συμβάλλουν σε καθαρές τεχνολογίες και στοχεύουν σε μία αειφόρο ανάπτυξη. Η καλύτερη καινοτομία ή start-up ιδέα θα βραβευτεί σε εθνικό επίπεδο με το ποσό των 2.500 ευρώ μεικτά. Επίσης, θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει στο Μεγάλο Τελικό και να έχει τη δυνατότητα να κερδίσει επιπλέον 5.000 ευρώ μεικτά, σε περίπτωση που αναδειχτεί νικήτρια του Μεγάλου Τελικού.

Στον Μεγάλο Τελικό θα συμμετέχουν οι νικητές από την Αυστρία και την Ουγγαρία (κοινή συμμετοχή), τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, τη Σερβία και τη Σλοβενία (κοινή συμμετοχή), τη Βουλγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία (κοινή συμμετοχή), την Ελλάδα  και τη Ρουμανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός BASF Innovation Hub 2021 περιλαμβάνει δύο φάσεις:

1. BASF Innovation Hub 2021Τοπικοί Διαγωνισμοί: πρώτο μέρος του διαγωνισμού. Μετά την υποβολή και την αξιολόγηση των συμμετοχών, οι 5 καλύτερες υποψηφιότητες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ενώπιον της επιτροπής αξιολόγησης, η οποία θα επιλέξει το νικητή του τοπικού διαγωνισμού. Στη συνέχεια, οι νικητές των τοπικών διαγωνισμών θα συμμετάσχουν στον Μεγάλο Τελικό.

2. ​​​​​​​BASF Innovation Hub 2021Μεγάλος Τελικός: μια μοναδική ευκαιρία για τους νικητές να παρουσιάσουν τις καινοτόμες και start-up ιδέες τους σε ένα ευρύτερο κοινό και ενδεχομένως να εξασφαλίσουν μια επένδυση για την μελλοντική τους ανάπτυξη.

Ο διαγωνισμός BASF Innovation Hub 2021 έχει στόχο την υποστήριξη νέων καινοτόμων φυσικών προσώπων και ιδεών start-up που καλύπτουν τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα θέματα:

  • Καθαρή ενέργεια, όπως, για παράδειγμα, ψηφιακές λύσεις που εστιάζουν στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, λύσεις για την αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (θερμική, ηλιακή, αιολική), λύσεις θερμικής ενέργειας και μονώσεων, βελτιστοποίηση συστημάτων θέρμανσης, ψύξης και αερισμού, ενεργειακά συστήματα που μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα καθώς και προώθηση τεχνολογιών μηδενικής εκπομπής.
  • Από το αγρόκτημα στο πιάτο, όπως, για παράδειγμα, τεχνολογίες εφαρμογών ακριβείας, συμβουλευτικές υπηρεσίες ψηφιακής γεωργίας, λύσεις ψηφιακής γεωργίας, λύσεις που συμβάλλουν σε πιο βιώσιμα συστήματα διατροφής, αειφόρο φυτοπροστασία , βιολογική φυτοπροστασία.
  • Κυκλική οικονομία, όπως, για παράδειγμα, λύσεις που συμβάλλουν σε πιο βιώσιμους και πιο φιλικούς προς το περιβάλλον κύκλους παραγωγής, ψηφιακή βάση για ανακύκλωση κλειστού βρόχου, λύσεις για βιοδιασπώμενα και βιολογικά πλαστικά, λύσεις (βιο)χημικής ανακύκλωσης, ανακύκλωσης καταλυτών, ανακύκλωση υλικών μπαταρίας, προϊόντα και υπηρεσίες με αποδοτική χρήση των πόρων.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους έως και την 15η  Σεπτεμβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site: join-innovationhub.com

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012