Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Φυτώριο Ιδεών – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Στα πλαίσια του έργου «Ενίσχυση δράσεων ακαδημαϊκής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα πλαίσια του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ίδρυμα Τεχνολογία και Έρευνας προκηρύσσεται η δράση «Φυτώριο Ιδεών».

Η δράση απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ή ερευνητικές ομάδες των παραπάνω Ιδρυμάτων, οι οποίες καλούνται να υλοποιήσουν μια καινοτόμο ιδέα που θα μπορούσε να εξελιχθεί, με την κατάλληλη βοήθεια, σε ένα πρωτότυπο προϊόν ή υπηρεσία.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα έχουν στη διάθεσή τους το ποσό των 2.300€ για την κάλυψη τυχόν δαπανών που θα απαιτηθούν για την ανάπτυξη του πρωτοτύπου (μικροεξοπλισμός, αναλώσιμα, κ.λπ.) ή τυχόν μετακινήσεις ή έξοδα προώθησης των πρωτοτύπων, ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί και η υλικοτεχνική υποδομή του κάθε Ιδρύματος.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://ibo.crete.gov.gr/apply/ έως τις 10/11/2021. Θα επιλεγούν 16 συνολικά προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2021 – Αύγουστος 2022.

Μπορείτε να δείτε: τον Οδηγό Συμμετοχής,  την Υποβολή Πρότασης στη δράση " Φυτώριο Ιδεών", και την Διαδικασία Αξιολόγησης  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Παντελή Σωτηρέλη, τηλ. 6978733012, email psotirelis<στο>isc.tuc.gr

-----------------------------------------------------------

Τι είναι το Φυτώριο Ιδεών

Το Φυτώριο Ιδεών αποτελεί δράση του έργου «Ενίσχυση δράσεων ακαδημαϊκής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα πλαίσια του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης» που υλοποιείται με Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη της κουλτούρας επιχειρηματικότητας στα ακαδημαϊκά/ ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο οικοσύστημα καινοτομίας της Περιφέρειας

Σε ποιούς απευθύνεται

Η δράση του Φυτωρίου Ιδεών απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές ή ερευνητικές ομάδες του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, στις οποίες είναι δυνατό να συμμετέχουν και άλλα μέλη των ακαδημαϊκών/ερευνητικών ιδρυμάτων. Μπορούν επίσης να συμμετέχουν είτε στελέχη εταιρειών της Κρήτης, εφόσον τα πρωτότυπα αποτελούν κοινές ερευνητικές προσπάθειες Ιδρυμάτων-επιχειρήσεων, είτε Καθηγητές ή λοιπό ερευνητικό προσωπικό, εφόσον τα πρωτότυπα αναπτύσσονται σε κάποιο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό εργαστήριο.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Φυτώριο Ιδεών μπορεί να αποτελούνται από φοιτητές ενός ή περισσότερων ακαδημαϊκών/ερευνητικών ιδρυμάτων.

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012