Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

8ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ''JA Start Up 2022'' ξεκινάει στις 28 Φεβρουαρίου!

Ο Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» διεξάγεται για 8η συνεχή χρονιά από το Junior Achievement Greece και προσκαλεί φοιτήτριες και φοιτητές να συμμετέχουν σε μία μοναδική εμπειρία που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν όλα τα βήματα δημιουργίας μιας επιχείρησης αλλά και να διεκδικήσουν διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.   

Οι εγγραφές ξεκίνησαν την 1η Φεβρουαρίου 2022 και οι αιτήσεις για συμμετοχή γίνονται στο bit.ly/JA_Start_Up_2022.

Με το πρόγραμμα αυτό όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αποκτούν πρόσβαση και γνώση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα αλλά και στις εξελίξεις του οικοσυστήματος των startup επιχειρήσεων. 

To πρόγραμμα "Start Up" είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του JA Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών/τριών. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες 18-30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Ουσιαστικά, φοιτητές/τριες δημιουργούν ομάδες 3-5 ατόμων και για ένα διάστημα τριών μηνών εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές/τριες και μέντορες.

Οι φοιτητικές ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  1. Στο πλαίσιο παρακολούθησης Μαθήματος σχετικού με θέματα Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας στο ΑΕΙ/Κολλέγιό τους και τη σύμφωνη γνώμη του/της υπεύθυνου/ης Καθηγητή/τριας τους.
  2. Ως ανεξάρτητη ομάδα, έχοντας υποστήριξη από το Δίκτυο του JA Greece (Ομάδα, Εταιρείες – Μέλη, Μέντορες).

Σημαντικά Οφέλη για τις Ομάδες:

  • Συμμετοχή στην πλατφόρμα του προγράμματος με πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό που καλύπτει σύγχρονα θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
  • Δυνατότητα παρακολούθησης Webinars σε εξειδικευμένα θέματα από Experts.
  • Συνεχής υποστήριξη και καθοδήγηση από Μέντορες, έμπειρα στελέχη της αγοράς και του κόσμου των επιχειρήσεων.
  • Ένταξη στη μεγάλη οικογένεια του Junior Achievement και πρόσβαση σε ένα πλήθος ευκαιριών μάθησης και ενημέρωσης.
  • Εξαιρετικές ευκαιρίες για δικτύωση μέσω της επαφής των συμμετεχόντων με άλλα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Επιχειρήσεις και φοιτητές/τριες με παρόμοια ενδιαφέροντα.
  • Έπαθλα για τις πρώτες τρεις (3) ομάδες του Τελικού Εθνικού Διαγωνισμού (αξίας 3.000€ για την 1η ομάδα, αξίας 2.000€ για τη 2η και αξίας 1.000€ για την 3η).
  • Συμμετοχή της Νικήτριας Ομάδας του Εθνικού Διαγωνισμού στον Φοιτητικό Διαγωνισμό του Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας όλων των Junior Achievement από τις χώρες της Ευρώπης, GEN-E 2022,το οποίο θα φιλοξενήσει φέτος το JA Estonia, στο Τάλιν της Εσθονίας.

Η φοιτητική ομάδα Swim.me που κέρδισε πέρυσι στο JA Start Up 2021, κατέκτησε την 1η θέση και στο πανευρωπαϊκό GEN-E 2021! Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την επιτυχία τους εδώ.

 Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, όπως το χρονοδιάγραμμα, τα κριτήρια αξιολόγησης κ.ά., μπορείτε να δείτε εδώ

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

To  «JA Start Up» είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμός του JA Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες από 18 έως 30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Ουσιαστικά, φοιτητές δημιουργούν ομάδες και για διάστημα τριών μηνών εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες.

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012