Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

1170 επενδυτικές προτάσεις για το πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»!

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων για το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα».

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 1170 επενδυτικές προτάσεις, μέσω διαδικτύου, εκ των οποίων το 64% (750 επιχειρήσεις) αφορά υπό σύσταση και νέο-ιδρυθείσες και το 36% (420 επιχειρήσεις) υφιστάμενες επιχειρήσεις. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων ανέρχεται σε 192.883.431 ευρώ με συνολική δημόσια δαπάνη που αντιστοιχεί σε 115.730.058 ευρώ και υπερκαλύπτει κατά 4 φορές τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος (30 εκ. ευρώ).

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία και την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, ως μοχλό για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης, ποιότητας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Ενισχύει, μέσω επιχορήγησης, την ίδρυση επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα άνω των 18 ετών, που επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή/και μια κατοχυρωμένη τεχνογνωσία, η οποία δεν έχει μέχρι τώρα αξιοποιηθεί εμπορικά, σε επιχειρηματική καινοτομία.

Μάθε περισσότερα

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012