Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Ευκαιρίες χρηματοδότησης και σταδιοδρομίας για νέους ερευνητές σε διαδικτυακή ημερίδα του ΕΚΤ

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και European Research Council (ERC) στον Ορίζοντα 2020, διοργανώνει, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», διαδικτυακή ημερίδα για ευκαιρίες σταδιοδρομίας και πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 (16:00-19:30) διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν χρηματοδοτικές ευκαιρίες που αφορούν τόσο διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς επιστήμονες. Αναλυτικότερα, νέοι ερευνητές θα πληροφορηθούν πώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εθνικών υποτροφιών και να δικτυωθούν με κορυφαίους ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Επίσης, θα ανακοινωθούν οι νέες αλλαγές που φέρνει το νέο πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη (Horizon Europe) στις δράσεις Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και European Research Council από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα παρουσιαστεί και το νέο πλαίσιο κινητικότητας, όπως αυτό θα ενταχθεί στο πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ενεργές καθώς και τις μελλοντικές προκηρύξεις υποτροφιών του ΕΛΙΔΕΚ και του ΙΚΥ. Τέλος, στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί πάνελ όπου θα δοθεί συμβουλευτική από ωφελούμενους όλων των δράσεων σχετική με καλές πρακτικές και δικτύωση νέων επιστημόνων. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημερίδας το κοινό θα μπορεί να θέτει τις ερωτήσεις του στους ομιλητές.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και European Research Council (ERC) στον Ορίζοντα 2020, ενώ είναι Συντονιστής της πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας"

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή εδώ.

Facebook Event

 

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012