Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

4/11/2011: Η 'Τέχνη της Ανατροπής' στις 3 Δεκεμβρίου από το TEDxAthens

Το TEDxAthens επιστρέφει στις 3 Δεκεμβρίου 2011 στο θέατρο “Ελληνικός Κόσμος”, για να σας παρουσιάσει τα μυστικά της “Τέχνης της Ανατροπής - The Art of Disruption”. Διακεκριμένα πρόσωπα της διανόησης και της δράσης θα εμπνεύσουν το κοινό με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους σε μια προσπάθεια να επιτύχουμε μια δημιουργική αλλαγή στη ζωή μας μέσα από ανατρεπτικές ιδέες και πρωτοβουλίες!

Πως όμως ορίζουμε το ανατρεπτικό; Τι είναι και τι δεν είναι “disruptive”; Ανατρεπτικό μπορεί να θεωρηθεί κάθε στοιχείο το οποίο έχει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα σύστημα ή μια κατάσταση, αλλάζοντας το για πάντα. Από την Wikipedia και το Twitter μέχρι τη Μοριακή Κουζίνα και τα Τσουνάμι, ο κόσμος μας είναι γεμάτος ανατροπές οι οποίες επανακαθορίζουν σε καθημερινή βάση, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, τον τρόπο με τον οποίο ζούμε.

Στην σημερινή εποχή είναι πιο έντονη από ποτέ η ανάγκη να βρεθούν νέα μονοπάτια για μια δημιουργική αλλαγή στις ζωές μας. Από την οικονομία και τις επιχειρήσεις, μέχρι την κοινωνία, και τις μικρές καθημερινές μας συνήθειες όπως το φαγητό, υπάρχει η πίστη πως οι δημιουργικές και συνάμα ανατρεπτικές ιδέες και πρωτοβουλίες μπορούν να δώσουν νέα πνοή και να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας. Στο σημείο ωστόσο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχει η δυνατότητα να επιτύχουμε ουσιαστικές αλλαγές με το να συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως πριν. Ήρθε η ώρα να ξαναγράψουμε από την αρχή τους “κανόνες του παιχνιδιού” και να αλλάξουμε. Τα πάντα.

Αυτή είναι η Τέχνη της Ανατροπής.

Το εισιτήριο κοστίζει 45 ευρώ, και μπορείτε να εγγραφείτε στο σύνδεσμο, εδώ. Για να γίνετε μέλη αυτής της εμπειρίας συμπληρώνεται τη σχετική αίτηση. Μόλις εγκριθεί, θα λάβετε ένα email με περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας στο TEDxAthens2011 και να αγοράσετε το εισιτήριό σας online. Κάθε αίτηση αντιστοιχεί στην αγορά ενός μόνο εισιτηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας στείλετε email στο info@tedxathens.com ή να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Σχετικά με το TED

Bill Clinton, Bill Gates, Sir Richard Branson, Philippe Starck, Bono είναι ορισμένοι από τους ομιλητές που έχουν λάβει μέρος σε εκδηλώσεις του TED. Το TED είναι μία ετήσια εκδήλωση στην οποία ηγετικές φυσιογνωμίες από όλον τον κόσμο μοιράζονται “ιδέες που αξίζει να διαδοθούν”, ενώπιον ενός ετερόκλητου κοινού το οποίο περιλαμβάνει επιστήμονες, στελέχη επιχειρήσεων, καλλιτέχνες, ακτιβιστές. Τα αρχικά “TED” προέρχονται από τις λέξεις Technology-Entertainment-Design. Όλες αυτές οι ομιλίες έχουν τεράστια απήχηση διεθνώς και κυρίως στο διαδίκτυο όπου οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στο youtube με χιλιάδες επισκέψεις. Σχετικά με το TEDx Athens. To TEDx πρόκειται ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομων εκδηλώσεων που διοργανώνονται ακολουθώντας πιστά το πρότυπο του TED. Tο πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και διοργανώθηκαν περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις ανά τον κόσμο. Το TEDx Athens διοργανώνεται από ομάδα εθελοντών και επιχειρεί να μεταφέρει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο προσκαλώντας πρωτοπόρους και εμπνευσμένους ομιλητές στην Αθήνα. Η πρώτη εκδήλωση TEDx πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2009 και τα εισιτήριά της εξαντλήθηκαν μέσα σε 8 ώρες. Στην περσινή εκδήλωση (2010) οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 900.

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012