Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

8/12/2011: Ο ΣΒΒΕ ιδρύει δίκτυο υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Στη δημιουργία δικτύου υποστήριξης γυναικείας επιχειρηματικότητας που έχει στόχο να παρέχει σε γυναίκες, οι οποίες έχουν πρόσφατα ξεκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα, συμβουλές και καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες που είναι και οι ίδιοι εδραιωμένοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες στον χώρο τους, προχώρησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υποστήριξης Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network - Hellas, σε συνεργασία με τα μέλη του προγράμματος «Business Mentors». Το πρόγραμμα «Business Mentors» υλοποιείται από ελληνική κοινοπραξία με συντονιστή την εταιρία Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες και εταίρους το ΣΒΒΕ, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών και την OLN Learning, και διαρκεί 24 μήνες. 

Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΒΒΕ προσκαλεί γυναίκες επιχειρηματίες (εκπαιδευόμενες) να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα καθοδήγησης. Οι καταξιωμένοι επιχειρηματίες/μέντορες θα παρέχουν υποστήριξη και πρακτικές συμβουλές για θέματα διαχείρισης της γραφειοκρατίας, πρόσβασης μιας επιχείρησης στη χρηματοδότηση, εξωστρέφειας των επιχειρήσεων καθώς επίσης και για πιθανούς επιχειρηματικούς κινδύνους ή προβλήματα που ενδέχεται να συναντήσουν και γενικότερα για την ανάπτυξη των απαραίτητων επιχειρηματικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επιβίωση και εξέλιξη μιας νέας επιχείρησης με δεδομένη την αρνητική οικονομική συγκυρία. Για κάθε μία από τις ενδιαφερόμενες εκπαιδευόμενες επιχειρηματίες θα οριστεί ένας μέντορας και θα οργανωθεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες ανάγκες της εκπαιδευόμενης επιχείρησης. Οι γυναίκες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στις υπηρεσίες του ΣΒΒΕ/Enterprise Europe Network - Hellas (κ. Κατερίνα Τζιτζινού, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων, τηλ. 2310 539817, εσωτ. 206, fax. 2310 541491, email: eunet@sbbe.gr).

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012