Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Δωρεάν Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας Foundit του Prince’s Trust International πάει για πρώτη φορά στον Άγιο Νικόλαο!

 Στον 12ο κύκλο του, το δωρεάν πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Foundit (foundit.bizrupt.gr) μεταφέρεται στον Άγιο Νικόλαο με σκοπό να φτάσει πιο κοντά σε νέα άτομα του νομού Λασιθίου που επιθυμούν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Από τις 17 έως και τις 20 Μαΐου, 17:00 έως 21:30, η εκπαίδευση γύρω από την επιχειρηματικότητα μπαίνει στο επίκεντρο και στο Λασίθι!

Το Foundit είναι ένα δωρεάν και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, που απευθύνεται σε νέους της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, μεταξύ 18-35 ετών, άνεργους ή εργαζόμενους με ημιαπασχόληση, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή χρειάζονται υποστήριξη στην επιχείρηση τους που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες. Υλοποιείται από το Bizrupt (bizrupt.gr) και την 100mentors (100mentors.com) και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

To πρόγραμμα έχει ήδη ολοκληρώσει 11 κύκλους, σε Ρόδο, Χανιά, Ηράκλειο αλλά και online και έχει υποστηρίξει τη δημιουργία 32 νέων επιχειρήσεων σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Η διεξαγωγή του 12ου κύκλου θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Λασιθίου ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις νέες και τους νέους του νομού Λασιθίου να συμμετέχουν. Το Foundit στον Άγιο Νικόλαο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Επιμελητηρίου Λασιθίου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος - Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

To πρόγραμμα αποτελείται πρακτικά από δύο κυρίως μέρη: 

  • το training. Ένα διαδραστικό “εκπαιδευτικό” τετραήμερο, όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς να κάνεις έρευνα αγοράς, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η έναρξη επιχείρησης και τα φορολογικά θέματα, καθώς και ο προϋπολογισμός και η διαχείριση χρημάτων.
  • το mentoring. Όπου, αν αποφασίσουν οι συμμετέχοντες να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους, ένας μέντορας βρίσκεται στο πλάι τους για έξι μήνες για να βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας τους, όπως και στη δημιουργία του business plan. Αλλά, ακόμα κι αν αποφασίσουν ότι η επιχειρηματικότητα δεν τους ταιριάζει, έχουν υποστήριξη από τους μέντορες του Foundit σε άλλους τομείς, όπως η εύρεση εργασίας, η εκπαίδευση κι εξέλιξη και ο εθελοντισμός.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στο Foundit γίνονται μέλη της κοινότητας του προγράμματος, συμμετέχουν σε δωρεάν, εξειδικευμένα webinar και online workshop, και αναπτύσουν τις δεξιότητες της δημιουργικότητας, της επίλυσης προβλημάτων και της κριτική σκέψης μέσα από την πλατφόρμα της 100mentors.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 12ο κύκλο του προγράμματος γίνονται δεκτές μέχρι τις 11/05. Όλα τα training πραγματοποιούνται από έμπειρους επαγγελματίες και γίνεται επιλογή 17 συμμετεχόντων για την καλύτερη απόδοση και μεγιστοποίηση των οφελών του προγράμματος.

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να εξελίξεις σε πραγματική επιχείρηση ή έχεις μόλις ξεκινήσει την επιχείρηση σου και χρειάζεσαι βοήθεια; Δήλωσε συμμετοχή στο Foundit Training εδώ: https://bit.ly/foundit11

Επικοινωνία: Foundit Director: Κώστας Βασσάκης, Email: info<στο>bizrupt.grWebsite: foundit.bizrupt.gr

 

 

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012