Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Προκήρυξη Υποτροφιών «ΤΑΜΕΙΟΝ ΑΡΩΓΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»Ακαδ. Έτος 2019-2020

10η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Από Το «ΤΑΜΕΙΟΝ ΑΡΩΓΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

 Το ΤΑΜΕΙΟΝ ΑΡΩΓΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ προκηρύσσει συμφώνως με το ΦΕΚ 113/B/29-1-2009, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020 τις κάτωθι υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεως έχει η παρακάτω κατηγορία φοιτητών:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄

Χορηγούνται τέσσερις (4) υποτροφίες ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν σε ελληνικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (πλην των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Οι αιτήσεις κατατίθενται αυτοπροσώπως τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες στην Γραμματεία του Ταμείου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, Μητροπολίτου Μελετίου 13, ΤΚ 24.100, Καλαμάτα.

Ημερομηνίες και ώρες κατάθεσης Δικαιολογητικών:

Παρασκευή 4-10-2019 και ώρα: 17:00-19:00 και  Σάββατο 5-10-2019 και ώρα: 10:00-12:00

Εκτός των συγκεκριμένων ημερομηνιών και ωρών καμμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή, η δε 5η Οκτωβρίου 2019 είναι η καταληκτική ημερομηνία και πέραν αυτής δε θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.

Τηλ. επικοινωνίας 6937482151 | Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: taamfimm<στο>yahoo.gr

Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (Να αναφέρονται τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντος: Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση Κατοικίας, Τηλέφωνα επικοινωνίας να αναγράφονται όλα ευκρινώς, η Κατηγορία υποτροφίας την οποία αιτείται, καθώς και τα συνημμένα δικαιολογητικά που προσκομίζει ο/η αιτών/ούσα). Το πρότυπο της αιτήσεως χορηγείται από την Γραμματεία του Ταμείου.
  2. Απολυτήριο Λυκείου (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο).
  3. Βεβαίωση Συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο).
  4. Βεβαίωση εγγραφής στο ΑΕΙ εισαγωγής (Πρωτότυπη).
  5. α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Εφορείας του προηγουμένου οικονομικού έτους, που να φαίνεται το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα του/της αιτούντος/αιτούσας. (Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ατομικό εισόδημα, τότε κατατίθεται Βεβαίωση από την ΔΟΥ ότι δεν καταθέτει φορολογική και Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν κατέθεσε ο/η αιτών/ούσα ή οι γονείς του/της, φορολογική δήλωση κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος).και β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε9) οικογενειακή και ατομική η οποία θα συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι είναι η τελευταία υποβληθείσα εις την οικεία Δ.Ο.Υ. (Σε περίπτωση που δεν υπάρχει περιουσιακή κατάσταση, τότε κατατίθεται Βεβαίωση από την ΔΟΥ ότι δεν καταθέτει Ε9 και Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν υποβάλλει ο/η αιτών/ούσα ή οι γονείς του/της Ε9 ).
  6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο θα προκύπτει: α) Η Ελληνική ιθαγένεια, β) η ηλικία (όχι μεγαλύτερη των τριάντα (30) ετών) και γ) Καταγωγή και μόνιμη κατοικία (Πρωτότυπο).
  7. Υπεύθυνη Δήλωση του/της υποψηφίου ότι δεν λαμβάνει ή δεν πρόκειται να λάβει άλλη υποτροφία από άλλη πηγή. (Πρωτότυπη).
  8. Βεβαίωση από τον εφημέριο της ενορίας ότι ο/η αιτών/ούσα είναι κάτοικος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας κατά την ημερομηνία εισαγωγής του στην Ανωτάτη Εκπαίδευση (Πρωτότυπη).
  9. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητος.
  10. Κάθε άλλο δικαιολογητικό το οποίο κατά την κρίση του/της αιτούντος θα βοηθούσε στην καλυτέρα αξιολόγηση, καθώς και κάθε άλλο δικαιολογητικό ήθελε ζητηθεί από την Γραμματεία του Ιδρύματος

Για να γίνει δεκτή η αίτηση πρέπει να υπάρχουν όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά και να κατατεθεί από τον/την ίδιο/α τον/την φοιτητή/φοιτήτρια.

Ο/Η δικαιούχος υπότροφος δύναται να συνεχίσει να λαμβάνει την υποτροφία έως την λήψη του πτυχίου του/της, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εξάμηνα σπουδών του Τμήματος φοιτήσεώς του, εφόσον πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Καλαμάτα, 1 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Χρυσόστομος

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012