Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

e-nnovation 2015: Διεθνής Διαγωνισμός

 

Το Εnnovation είναι διεθνής διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας και νέας επιχειρηματικότητας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για όγδοη χρονιά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (International Hellenic University-IHU), που υποστηρίζει το διαγωνισμό στη Βόρειο Ελλάδα και τις Βαλκανικές Χώρες, και το University of Nicosia, που υποστηρίζει το διαγωνισμό στην Κύπρο. Ενεργή υποστήριξη στον διαγωνισμό παρέχουν επίσης το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και ένα δίκτυο 16 συνολικά Πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα.


Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες με βάση:

  • Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες
  • Την εξωστρέφεια
  • Την ελληνική προστιθέμενη αξία
  • Την ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές
  • Τη βιώσιμη ανάπτυξη


Στο πλαίσιο του διαγωνισμού εντάσσεται από το 2014 και μία νέα ροή προτάσεων που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία και την επιχειρηματική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και λύσεων που έχουν αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα πολυετούς ή εξειδικευμένης έρευνας. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της ροής αυτής θα αξιολογηθούν και διακριθούν χωριστά από τις υπόλοιπες

 

Σε ποιους απευθύνεται

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες από 2 έως 5 άτομα.
Στο διαγωνισμό μπορούν να καταθέσουν την επιχειρηματική τους ιδέα όλα τα μέλη της Ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας όπως υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.


Βραβεία-Υποστήριξη


Οι νικητές θα λάβουν σημαντικά χρηματικά βραβεία από χορηγούς του διαγωνισμού (1ο βραβείο: 15.000€). Επιπλέον, οι ομάδες που θα προκριθούν θα υποστηριχθούν με παροχή δωρεάν υπηρεσιών (αξίας έως 10.000€) από το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACE) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, θα δοθεί δυνατότητα για διεθνή δικτύωση στο πλαίσιο του European Virtual Accelerator EU-XCEL (www.euxcel.eu).

Μάθε περισσότερα...

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012