Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Θερινό σχολείο 13-17 Ιουλίου 2020 για προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης

Για 55η συνεχή χρονιά το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, διοργανώνει, από τις 13 έως και τις 17 Ιουλίου 2020, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης. Φέτος τo Θερινό Σχολείο είναι διαφορετικό. Όλες οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξέχοντες επιστήμονες από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσα από μία ασφαλή σύνδεση. Κάθε ημέρα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά και θα περιέχει θεματικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες πολλοί εκ των οποίων θα συμμετέχουν επίσης και σε διάφορα Στρογγυλά Τραπέζια που θα πραγματεύονται σημαντικά επίκαιρα θέματα στις θεματικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Δημόκριτος:

  • Επιστήμες Υγείας
  • Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές
  • Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
  • Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά
  • Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο
  • Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά

Από το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ δεν θα λείπουν οι εικονικές επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του κέντρου όπου οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορες επιδείξεις ερευνητικών οργάνων και να γνωρίσουν υποδομές στις οποίες δεν επιτρέπεται κανονικά η είσοδος. Το SingularityU Athens θα επισκεφτεί και φέτος το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ δίνοντας παρουσιάσεις σε θέματα επικαιρότητας. Οι φοιτητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ αλλά και σε άλλες χώρες, ενώ εκπρόσωποι εταιρειών θα τους μιλήσουν για ευκαιρίες καριέρας.

Τέλος συνεχίζεται και φέτος η πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία «Τhe Research Matchmaking Event" όπου, σε κατ' ιδίαν συναντήσεις (μέσω ειδικής πλατφόρμας) με ερευνητές του Δημοκρίτου, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου και να διερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας με διάφορα ερευνητικά εργαστήρια με σκοπό την απόκτηση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

Περισσότερες πληροφορίες 

Aναλυτικό πρόγραμμα

Δηλώστε συμμετοχή

 

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012