Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Εκδήλωση προς τιμήν των υποτρόφων της DAAD και του Ιδρύματος Alexander von Humboldt με θέμα:«Brain Gain – προοπτικές για νέους επιστήμονες στην Ελλάδα»

Εκδήλωση προς τιμήν των υποτρόφων της DAAD και του Ιδρύματος Alexander von Humboldt καθώς και των νέων υποτρόφων οι οποίοι έλαβαν φέτος υποτροφία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές καθώς και για εκμάθηση γλώσσας πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη, 14.06.2018, ώρα 7 μ.μ.  στην Οικία του Γερμανού Πρέσβη, κύριου Jens Plötner, στην Αθήνα, με θέμα «Brain Gain – προοπτικές για νέους επιστήμονες στην Ελλάδα».

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συμμετείχαν :

  • Καθ. Λόης Λαμπριανίδης, Γ.Γ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης
  • Δρ. Βασίλειος Γ. Γρηγορίου, Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ)
  • Δρ. Δημήτριος Μουρτζίλας (Υπότροφος της DAAD) Μεταδιδακτορικός ερευνητής αρχαίας ελληνικής πολιτικής φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
  • Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος, Managing Director της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Bloode” που στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εθελοντών αιμοδοτών και την οργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας.

Συντονισμός συζήτησης: Άγγελος Κωβαίος (δημοσιογράφος, «ΤΟ ΒΗΜΑ»)

Στην εκδήλωση ο Πρέσβης της Γερμανίας τίμησε τους νέους υποτρόφους της DAAD οι οποίοι έλαβαν φέτος υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στη Γερμανία. 

Για το 2018   απονεμήθηκαν 20 υποτροφίες θερινών τμημάτων Γερμανικής Γλώσσας (διάρκειας ενός μήνα) μία εκ των οποίων  απονεμήθηκε στην Αγάπη Δαβράδου, φοιτήτρια της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία συνέχισε την εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας σε επίπεδο ορολογίας μηχανικών στο Institut für Internationale Kommunikation e.V. του Βερολίνου κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών του 2018. 

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι,  εκπρόσωπος του Γραφείου Διασύνδεσης του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και εκπρόσωποι των Γραφείων Διασύνδεσης  ΑΕΙ και ΤΕΙ, στο πλαίσιο συνεργασιών με την DAAD –Επιμορφωτικό Κέντρο Αθηνών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία.

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012