Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Επίσκεψη Πανεπιστημίου Koblenz-Landau στο Πολυτεχνείο Κρήτης

 

Oμάδα φοιτητών και καθηγητών από το Γερμανικό Πανεπιστήμιο Koblenz-Landau επισκέφτηκαν το Πολυτεχνείο Κρήτης στις 30/9/2015. Η επίσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Επιστημονικού-Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης και εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής του Πανεπιστημίου Koblenz-Landau σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης, με στόχο τη γνωριμία και την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα υποστήριξης της νεανικής και ακαδημαϊκής επιχειρηματικότητας.

Την ομάδα των 14 μελών (καθηγητές, συνεργάτες, φοιτητές και μελλοντικοί επιχειρηματίες) του Πανεπιστημίου Koblenz-Landau καλωσόρισε στο Πολυτεχνείο Κρήτης ο Αναπληρωτής Πρύτανη Καθηγητής Γεώργιος Σταυρουλάκης, ο οποίος παρουσίασε τις βασικές ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η ομάδα είχε επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις δράσεις τόσο της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ), όσο και της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, παρουσιάζοντας ένα μεγάλο σύνολο καινοτόμων ιδεών που έχουν αναπτύξει ομάδες του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

 

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν επίσης στους χώρους της ομάδας TUCer (Technical University of Crete Eco Racing) του Πολυτεχνείου Κρήτης που αναπτύσσει οχήματα πόλης χαμηλής κατανάλωσης, καθώς και στο Εργαστήριο Μεταβαλλόμενης Αρχιτεκτονικής, Κινητικών Συστημάτων & Ευφυών Περιβαλλόντων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Γερμανικού "Start-Up-Office" και του Κεντρικού Ινστιτούτου Επιστημονικής Επιχειρηματικότητας και Διεθνούς Μεταφοράς Γνώσεως και Τεχνολογίας (ZIFET) και αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών και την ίδρυση μιας διεθνούς πρωτοβουλίας νέων επιχειρήσεων ("International Start-Up Initiative").

 

 

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012