Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Νέων Γυναικών WOMENTORS

Αγαπητή φοιτήτρια,

Γνωρίζεις ότι

  • Η Ελλάδα υστερεί έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών;
  • Στην Ελλάδα οι γυναίκες κατέχουν την τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ στη συμμετοχή σε θέσεις εξουσίας (πολιτική, Διοικητικά Συμβούλια εταιριών, υψηλόβαθμες θέσεις κ.λπ.);
  • Το 34% των γυναικών αμείβονται χαμηλότερα από τους άντρες στον ιδιωτικό τομέα;
  • Οι γυναίκες ασχολούνται καθημερινά με τη φροντίδα του σπιτιού και των μελών του σε ποσοστό 85%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες είναι 16%;
  • Οι γυναίκες 15-44 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από βιασμό ή ενδοοικογενειακή βία παρά από καρκίνο, τροχαία ατυχήματα, πόλεμο ή ελονοσία;

Όλες αυτές και άλλες ακόμα διακρίσεις κατά της γυναίκας, οι οποίες την κατατάσσουν με όρους επιστημονικούς στις «ευάλωτες ομάδες», συνδέονται με αντιλήψεις, που κάποιες φορές είναι ριζωμένες βαθιά, ακόμα και στις γυναίκες. Ο μόνος τρόπος να ανατραπούν οι υφιστάμενες αδικίες είναι να τις αντιμετωπίσουν οι ίδιες οι γυναίκες με την εσωτερική τους δύναμη και τη συνολική τους στάση.

Αν πιστεύεις ότι έχει νόημα να δυναμώσεις εσύ η ίδια, ώστε να είσαι σε θέση να αντισταθείς σε ενδεχόμενες διακρίσεις που μπορεί να συναντήσεις στο δρόμο σου, αν θέλεις να είσαι σε θέση να αξιοποιήσεις πλήρως τις ικανότητες και τη δυναμική σου για επαγγελματική ανέλιξη, να μπορείς να διεκδικείς τα επαγγελματικά σου δικαιώματα, να διασφαλίσεις μια ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής σου, να θωρακίσεις τον εαυτό σου απέναντι σε αδικίες και βιαιοπραγίες, να μεγαλώσεις παιδιά απαλλαγμένα από στερεότυπα και στο τέλος να βοηθήσεις και άλλες γυναίκες της ηλικίας σου να δυναμώσουν, τότε κάνε αίτηση στο WOMENTORS.

Το WOMENTORS είναι ένα έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα Λαμπράκη και εταίρο την Αποστολή Άνθρωπος.

Έχει διετή διάρκεια και απευθύνεται σε νέες γυναίκες, με στόχο να ενεργοποιήσει την εσωτερική τους δύναμη ώστε να αναλάβουν τον έλεγχο της ζωής τους.

Αν διανύεις τώρα το 1o ή  το 2o έτος των σπουδών σου[1] και ενδιαφέρεσαι να γίνεις Leader σε μια νέα εποχή ενδυνάμωσης γυναικών, αν θέλεις να ορίζεις εσύ την τύχη σου, και να βοηθήσεις και άλλες γυναίκες να το κάνουν, τότε κάνε την αίτησή σου ως εξής:

Για να κάνεις αίτηση συμμετοχής σαν Φοιτήτρια-Leader μέχρι τις 15 Ιουλίου μπορείς να υποβάλεις την αίτησή σου online . Θα χρειαστεί να ανεβάσεις το βιογραφικό σου και ένα 3λεπτο βίντεο με το οποίο θα απαντάς στις ερωτήσεις:

  • Γιατί θέλεις να συμμετέχεις στο πρόγραμμα;
  • Γιατί πιστεύεις ότι είσαι η κατάλληλη;
  • Τι σε ενθουσιάζει πιο πολύ στη ζωή σου;
  • Τι σε φοβίζει πιο πολύ στη ζωή σου; 
  • Πες μας μια ιδέα που έχεις σκεφτεί, την οποία θεωρείς νέα και πρωτοποριακή.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και για τον ρόλο που μπορείς να αναλάβεις, είναι διαθέσιμες στις «Συχνές Ερωτήσεις» της ιστοσελίδας του WOMENTORS, αλλά θα χαρούμε να απαντήσουμε και σε επιπλέον ερωτήσεις στο info<στο>womentors.gr .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το έργο WOMENTORS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα Λαμπράκη και εταίρο την Αποστολή «Άνθρωπος».

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012