Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Στοιχεία διατριβής

Τίτλος 

Μαθηματική και υπολογιστική μοντελοποίηση γένεσης και διάδοσης κυματισμών στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον.

Παρουσίαση διδακτορικής διατριβής 

Τριμελής Επιτροπή

Καθηγητής Κωνταντίνος Συνολάκης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείο Κρήτης (επιβλέπων). 

Επίκουρος Καθηγητής Ανάργυρος Δελής, Γενικό Τμήμα, Πολυτεχνείο Κρήτης. 

Δρ. Νικόλαος Καμπάνης, Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας. 

Παραδοτέα έργου

Α) Ενισχυόμενο πρόγραμμα διδακτορικής έρευνας: 1

Β) Δημοσιεύσεις/ανακοινώσεις/μονογραφίες που αναμένονται να προκύψουν από την διδακτορική έρευνα: 3

Περιγραφή

Πακέτο εργασίας 1: Το παραδοτέο θα είναι δημοσίευση σε διεθνές περιοδικό ή/και πρακτικά συνεδρίου. Θα προκύψει από την επιλογή και μελέτη κατάλληλων προτύπων NLSW και Boussinesq σε 2 χωρικές διαστάσεις και από την εισαγωγή ενός κατάλληλου μοντέλου τύρβης στις NLSW. Επίσης, θα μελετηθεί η κατασκευή κατάλληλων υβριδικών τύπου σχημάτων για την επίλυση των Boussinesq εξισώσεων.

Πακέτο εργασίας 2: Το παραδοτέο θα είναι δημοσίευση σε διεθνές περιοδικό ή/και πρακτικά συνεδρίου. Θα προκύψει από την μελέτη, ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων πεπερασμένων όγκων υψηλής τάξης ακρίβειας στο μοντέλο του Π.Ε.1. Θα αναπτυχθούν κατάλληλες χωρικές διακριτοποιήσεις υψηλής τάξης πεπρασμένων όγκων για τους όρους μεταφοράς διάχυσης και τοπογραφίας και πεπερασμένων διαφορών για τους όρους διασποράς. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση, ρύθμιση και βαθμονόμηση των προτεινόμενων υπολογιστικών μοντέλων με εφαρμογή τους σε χαρακτηριστικά (bechmark) προβλήματα άλλα και πειραματικά δεδομένα που θα περιλαμβάνουν την γένεση κυματισμών, την μετάδοσή τους στην ανοιχτή θάλασσα και την ακτή, την επίδραση της ρηχότητας, την ανάκλαση, τη θραύση και την αναρρίχησή τους.

Πακέτο εργασίας 3: Το παραδοτέο θα είναι δημοσίευση σε διεθνές περιοδικό ή/και πρακτικά συνεδρίου. Περιλαμβάνει την απεικόνιση των υπολογισμών του Π.Ε.2 σε ένα παράλληλο δικτυακό περιβάλλον διανεμημένων υπολογιστικών συστημάτων. Η υλοποίηση των εφαρμογών σε κάθε φάση θα πραγματοποιηθεί με χρήση της υψηλού επιδόσεων γλώσσας προγραμματισμού Fortran (High Performance Fortran) και με ταυτόχρονη χρήση κατάλληλα βελτιστοποιημένων μαθηματικών βιβλιοθηκών υποπρογραμμάτων για την αντίστοιχη υπολογιστική πλατφόρμα υλοποίησης κάθε φορά. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εφαρμογή κατάλληλων βιβλιοθηκών διαμέρησης (METIS, PARMETIS) για τον διαμερισμό των υπολογιστικών χωρίων (domain decomposition). Οι βιβλιοθήκες αυτές θα χρησιμοποιηθούν με σκοπό τη βέλτιστη κατανομή υπολογιστικού φόρτου (load-balancing) στην παράλληλη υλοποίηση με στόχο την ελαχιστοποίηση του χρόνου αδράνειας των επεξεργαστών και τη βέλτιστη επικοινωνία μεταξύ τους.

Άλλα στοιχεία

Εγκεκριμένος προϋπολογισμός: 45.000 €

Διάρκεια διδακτορικής έρευνας: 40 μήνες 

Έναρξη διδακτορικής έρευνας: 01-05-2010 

Εκτιμώμενη λήξη διδακτορικής έρευνας: 30-08-2013 

Παράταση λήξης διδακτορικής διατριβής: 31-10-2013

Παρουσίαση διδακτορικης διατριβής: 27-09-2013

Επικοινωνία: 

Ηλεκτρονική διεύθυνση: mkazolea<στο>isc.tuc.gr

Διδακτορική Διατριβή

Δημοσιεύσεις

Συνέδρια

Όλα τα Νέα της Υποψήφιας