Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Μέλη ΔΕΠ που συμμετέχουν στη Μονάδα Καιντομίας & Επιχειρηματικότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι τα εξής:

Επικ. Καθηγητής Ευαγγελος Γρηγορούδης, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΜΚΕ από 16-8-2012 έως σήμερα

Γεννήθηκε στο Flörsheim της Γερμανίας το 1968. Απέκτησε το δίπλωμα του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης το 1991 και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης απ’ όπου πήρε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης το 1996 και το διδακτορικό δίπλωμα το 1999 στις επιστήμες των αποφάσεων και την επιχειρησιακή έρευνα.

Από το Σεπτέμβριο του 2002 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης στο αντικείμενο «Διαχείριση Διαδικασιών Ποιότητας». Έχει διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (1999-2002) και στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (2000-2002). Έχει επίσης πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία έχοντας απασχοληθεί ως εισηγητής σε πολυάριθμα επιμορφωτικά σεμινάρια.

Από το 1991 έχει εκπονήσει αρκετές μελέτες και έρευνες αγοράς για επιχειρήσεις και οργανισμούς και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών, της ομάδας εργασίας Πολυκριτήριων Συστημάτων Αποφάσεων της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών, του Ινστιτούτου Διοίκησης Παραγωγής της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, της Αμερικανικής Εταιρείας Ποιότητας (seniormember), της International Society on Multiple Criteria Making και των EURO Working Groups on Multicriteria Aid for Decisions και Financial Modeling. Αναφέρεται στο Mathematical Sciences Who is Who και στο Marquis Who is Who in the World. Έχει λάβει εύφημο μνεία από την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών για τα έτη 2008-2009 και βραβείο καλύτερης εργασίας από την Academy of Business and Administrative Sciences. Επίσης, έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Ιωάννου και Βασιλείας Καραγιάννη, από το Πολυτεχνείο Κρήτης και από το Ι.Κ.Υ.

Είναι ενεργός κριτής σε περισσότερα από 35 επιστημονικά περιοδικά και είναι μέλος των εκδοτικών επιτροπών των επιστημονικών περιοδικών: Operational Research: An International Journal, International Journal of Information and Decision Sciences, International Journal of Information Systems in the Service Sector, International Journal of Multicriteria Decision Making. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων για τη μέτρηση της ποιότητας των υπηρεσιών, την ανάπτυξη, λειτουργίακαι στρατηγική των επιχειρήσεων, καθώς και σημαντικού αριθμού ερευνητικών εκθέσεων και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση αρκετών επιστημονικών συνεδρίων και έχει πολυάριθμες παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν διαδικασίες μέτρησης ποιότητας υπηρεσιών, ικανοποίηση πελατών και εργαζομένων, αξιολόγηση επιδόσεων, επιχειρηματική αριστεία, επιχειρησιακή έρευνα (μέθοδοι και τεχνικές αξιολόγησης), πολυκριτήρια ανάλυση αποφάσεων, ανάλυση δεδομένων (μέθοδοι ανάλυσης ποιοτικών δεδομένων), και marketing (έρευνες αγοράς και ικανοποίησης πελατών). ----Οκτώβριος 2011

 

Βιογραφικό Σημείωμα

Tηλ: +30-28210-37346
Fax:  +30-28210-69410
E-mail: vangelis<στο>ergasya.tuc.gr

 

 

Υπεύθυνος Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (1-10-2010 έως 15-8-2012)

Αν.Καθηγητής Βασίλειος Κελεσίδης

O κ. Κελεσίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πέρα από την ερευνητική του ενασχόληση με την τεχνική γεωτρήσεων και τα φαινόμενα ροής κατά τη διάρκεια των γεωτρήσεων, έχει σημαντική εμπειρία στους τομείς ανάπτυξης καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, διετέλεσε στέλεχος για περισσότερα από οκτώ έτη της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας παροχής υπηρεσιών για ανεύρεση και εξόρυξη υδρογονανθράκων με αρμοδιότητες γιατην έρευνα, την ανάπτυξη και τη διαχείριση νέων τεχνολογιών (έχει κατοχυρωθεί σχετική πατέντα).

Επίσης, έχει διατελέσει Διεθνής Manager στις περιοχές Μεταφοράς Τεχνολογίας και Αξιοποίησης Τεχνολογίας, Τεχνοδιαγνώσεις, Τεχνομεσιτείες, Διαχείριση Έργων (ProjectManagement), ενώ ανέπτυξε και ήταν υπέυθυνος για το Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας στο Τεχνολογικό Παρκο Θεσσαλονίκης. Έχει υλοποιήσει πολλά έργα τεχνο-διαγνώσεωνγια το Περιφερειακό Τεχνολογικό Σχέδιο της Κεντρικής Μακεδονίας, για το πρόγραμμαRECITE, για το πρόγραμμα Regional Innovation Strategies της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ήταν Εθνικός εμπειρογνώμων για το RITTS της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και για το πρόγραμμα INVENT της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ήταν αυτός που συνέλαβε την ιδέα υποβολής και υλοποίησης του Φυτωρίου Ιδεώνφοιτητών Πανεπιστημίων (UNISTEP) στο πρόγραμμα Κρήτη-Καινοτόμος Περιφέρεια(CRINNO), ήταν ο συντονιστής για το Πολυτεχνείο Κρήτης στον Περιφερειακό Πόλο Καινοτομίας Κρήτης, ενώ είχε ρόλο συντονιστή των έργων TOUREG (αξιοποίησηερευνητικών αποτελεσμάτων με εφαρμογές σε τουριστικές επιχειρήσεις) και PREMIO(ανάπτυξη επιχειρηματικότητας φοιτητών Πανεπιστημίων μέσω εκπαίδευσης φοιτητών ανάτην Ευρώπη δια του διαδικτύου).

Τέλος, διαθέτει σημαντική εμπειρία στην αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω Επιστημονικών και Τεχνολογικών Πάρκων, με συνεργασίες και επισκέψεις σε πολλά Επιστημονικά και Τεχνολογικά Πάρκα.
 
Βιογραφικό σημείωμα  
Τηλέφωνο: +30-28210-37621 / +306936495611
E-Mail: kelesidi<στο>mred.tuc.gr 
Σελίδα Εργαστήριου: drillinglab.mred.tuc.gr

 

 

Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης

Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι Καθηγητής, τ. Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι Editor in Chief των Διεθνών Επιστημονικών Περιοδικών Operational Research: An International Journal (Springer), International Journal of Multicriteria Decision Making (Inderscience), The Journal of Financial Decision Making (Klidarithmos) και The Journal of Computational Optimization in Economics and Finance (Nova Publishers). Είναι επίσης Αssociate Editor των περιοδικών New Mathematics and Natural Computation (World Scientific), Optimization Letters (Springer), International Journal of Banking, Accounting and Finance, International Journal of Data Analysis and Strategies (Inderscience) και European Journal of Operational Research (Elsevier).
Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας του έχουν απονεμηθεί πολλές τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων: (1) το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, (2) το 2000 του απονεμήθηκε το Βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 65 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και περισσότερες από 450 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά στους τομείς της επιχειρησιακής έρευνας, της διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ, χώροι στους οποίους επικεντρώνονται τα βασικά ερευνητικά ενδιαφέροντα. Έχει πραγματοποιήσει πολλές διαλέξεις και μαθήματα ως Προσκεκλημένος Καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

 

Βιογραφικό Σημείωμα

Phone: +30-28210-37236, 69551
Fax: + 30-28210-69410, 37529
E-mail: kostas<στο>dpem.tuc.gr
Website: http://www.dpem.tuc.gr/fel/zopounidis.htm

 

Επικ. Καθηγητής Βασίλης Σαμολαδάς

Ο Βασίλης Σαμολαδάς είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Έχει εργαστεί στο παρελθόν σαν Ερευνητής στο Applied Research Labs (ARL) και στην Microelectronics and Computer Corp. (MCC). 

Εκπαίδευση:
•Ph.D. in Computer Sciences, University of Texas at Austin, 2001
•M.Sc. in Computer Sciences, University of Texas at Austin, 1995
•Δίπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχ/κού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 1992
Ειδικότητα: Υπολογιστική Γεωµετρία, Αλγοριθµική Πολυπλοκότητα σε Πολυδιάστατα Προβλήµατα, Πολυπλοκότητα Βάσεων ∆εδοµένων, Κατανεµηµένα Πληροφοριακά Συστήµατα, Παράλληλος Προγραµµατισµός 
Ερευνητικά Πεδία: Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται βρίσκονται στις περιοχές της υπολογιστικής γεωμετρίας, αλγοριθμικής πολυπλοκότητας σε πολυδιάστατα προβλήματα, πολυπλοκότητας βάσεων δεδομένων, κατανεμημένων πληροφοριακών συστημάτων και παράλληλου προγραμματισμού.

Τηλ: 28210 37230

E-mail: vsam<στο>softnet.tuc.gr

Website:  http://www.softnet.tuc.gr/~vsam/

 

Καθηγητής Νίκος Ματσατσίνης

Ο Νικόλαος Ματσατσίνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1954, ενώ η καταγωγή του είναι από το Τρίκερι του Πηλίου. Δημοτικό παρακολούθησε στο Ασμήνιο Ευβοίας ενώ αποφοίτησε από το Η’ Γυμνάσιο Αρένων Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο του Φυσικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το διδακτορικό του, στα ‘Ευφυή Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων’, το ολοκλήρωσε στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Σήμερα είναι Καθηγητής, στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων και Πρόεδρος του Τμήματος.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τα Ευφυή Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων, την Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων, την Υποστήριξη Ομαδικών Αποφάσεων, τα Συστήματα Πολλαπλών Πρακτόρων, το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, το Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ, τις Εικονικές Επιχειρήσεις, την Επιχειρησιακή Έρευνα, τις Τεχνικές Προσωποποίησης, τα Συστήματα Συστάσεων, τα Συστήματα Επιχειρησιακών Διαδικασιών, την Ανάλυση και Προσομοίωση της Συμπεριφοράς Καταναλωτή, κα. Διδάσκει τα ακόλουθα μαθήματα: Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Ειδικά Θέματα Πληροφοριακών Συστημάτων και Συστημάτων Αποφάσεων (μεταπτυχιακό) και Κατανεμημένη Τεχνητή Νοημοσύνη και Συστήματα Πολλαπλών Πρακτόρων (μεταπτυχιακό).

Έχει είκοσι οκτώ έτη εμπειρίας στην ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων και Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων με εφαρμογή σε διάφορα πεδία ενώ έχει εκπονήσει σειρά τεχνικών μελετών. Συμμετείχε σε τριάντα εννέα διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Είναι μέλος του advisory board σε τρία επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας δεκατεσσάρων (14) βιβλίων, εκ των οποίων τα πέντε στα αγγλικά, 64 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία με σύστημα κριτών. Έχει πάνω από 120 παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων. Ο κ. Ματσατσίνης είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ) και μέλος των Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), American Association for Artificial Intelligence (AAAI), IFIP, CEPIS, International Consortium for Electronic Business; INFORMS, EURO, Euro Working Group on Multicriteria Decision Aid; Euro Working Group on Decision Support Systems; European Federation for Information Technology in Agriculture, Food and the Environment – EFITA.

Εκπαίδευση:
Πτυχίο Φυσικού, Φυσικομαθηματική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1980)
Διδακτορικό Δίπλωμα στα Ευφυή Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων, Πολυτεχνείο Κρήτης (1995)

 

Τηλ: 28210 37348

E-mail: nikos <στο> ergasya.tuc.gr

Περισσότερες Πληροφορίες

 

 

Καθηγητής Βασίλης Μουστάκης

Διευθυντής του Εργαστηρίου Διοικητικών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, και Συνεργαζόμενος Ερευνητής με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Έρευνας – Τεχνολογίας.

Ο κ. Μουστάκης ειδικεύεται στην ανίχνευση γνώσεων από μεγάλες βάσεις δεδομένων, στη Διοίκηση της Τεχνολογικής Καινοτομίας και την Επιχειρηματικότητα, και στην Βιοπληροφορική. Έχει συμβάλλει στην πραγματοποίηση πολλών διεθνών έργων και προγραμμάτων έρευνας και υψηλής τεχνολογίας. Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει περισσότερα από 100 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων, κεφάλαια σε βιβλία, κ.λπ.

Επίσης, έχει διατελέσει μέλος Εθνικών και Κοινοτικών Επιτροπών σε θέματα Έρευνας και Ανάπτυξης καθώς και Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ. Μεταξύ 1980-1984 συνέβαλλε στο ερευνητικό πρόγραμμα για την διαστημική εξέδρα της NASA.

Εκπαίδευση: Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού (1978), Master of Engineering Administration (1980), Doctor of Science in Engineering (1984).

 

Τηλ: 28210 37251

E-mail: moustaki <στο> dpem.tuc.gr

Περισσότερες Πληροφορίες

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012