Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Τελευταία Νέα

ΣΕΑΒ: Ανακοίνωση για σεμινάρια Wiley - Άνοιξη 2024
Συμφωνία ΣΕΑΒ με εκδότη Wolters Kluwer για πρόσβαση στα περιοδικά της Kluwer Law Online
Επικείμενη εξάντληση άρθρων Ανοικτής Πρόσβασης στην IEEE
Επικείμενη εξάντληση άρθρων Ανοικτής Πρόσβασης στον Springer Nature
Αποτελέσματα έρευνας ικανοποίησης χρηστών για το έτος 2023

» Όλα τα Νέα...

Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης Πολυτεχνείου Κρήτης, Technical University of Crete
Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης Πολυτεχνείου Κρήτης

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Πολυτεχνείου Κρήτης παρέχει πρόσβαση στις παρακάτω συλλογές ηλεκτρονικών βιβλίων:

EbscoHost e-books

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια Πατρών, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων και Αριστοτελείου, προσφέρει πρόσβαση στο πλήρες κείμενο 1.351 ηλεκτρονικών βιβλίων μέσω της υπηρεσίας EBSCOhost.  Το περιβάλλον αλληλεπίδρασης είναι σε αγγλική γλώσσα. Τα ηλεκτρονικά βιβλία της EBSCOhost είναι προσβάσιμα μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου (opac) της Βι.Κε.Π. και μέσω του ιστοστόπου της EBSCOhost.

HEAL-Link e-Books

Μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link), η Βι.Κε.Π. Πολυτεχνείου Κρήτης επιτυγχάνει πρόσβαση στις συλλογές επιστημονικών ηλεκτρονικών βιβλίων διαφόρων εκδοτών (π.χ. Elsevier, Springer, Taylor and Francis, Wiley, IΕΕΕ Proceedings, κ.α.). Επίσης και σε συλλογές ηλεκτρονικών λεξικών (Oxford Reference Online, Grove Art, Grove Music). 

Αποθετήριο "Κάλλιπος": Ελληνικά ακαδημαϊκά ηλεκτρονικά συγγράμματα και βοηθήματα

Το Αποθετήριο «Κάλλιπος» είναι ένας ιστοτόπος συλλογής συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων, στην ελληνική γλώσσα, που παρήχθησαν στα πλαίσια του Έργου «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα». Φιλοδοξία του Αποθετηρίου είναι η συστηματική καταγραφή, οργάνωση και μακροχρόνια διατήρηση των συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μπορείτε να αναζητήσετε στο πλήρες κείμενο των συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων, αλλά και να πλοηγηθείτε στα περιεχόμενα του Αποθετηρίου μέσω πέντε (5) ευρείων Θεματικών Περιοχών.

Ηλεκτρονικά βιβλία ελεύθερης πρόσβασης 

  1. Openbook.gr: πύλη με βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας σε ηλεκτρονική μορφή.
  2. DOAB - Directory of Open Access Books: ο Κατάλογος Βιβλίων Ανοικτής Πρόσβασης είναι η νέα υπηρεσία για τις μονογραφίες Ανοικτής Πρόσβασης. Ο DOAB παρέχει ένα ευρετήριο για μονογραφίες και τόμους περιοδικών με επιστημονική αξιολόγηση που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με το μοντέλο της ανοικτής πρόσβασης. Ο κατάλογος παρέχει συνδέσεις στο πλήρες κείμενο των εκδόσεων, τον δικτυακό τόπο του εκδότη ή το αποθετήριο.
  3. Project Gutenberg on-line book catalogue: συλλογή που βασίζεται στην εθελοντική συνεισφορά ηλεκτρονικών βιβλίων και περιέχει υλικό σε πολλές γλώσσες. Το Project Gutenberg προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε πάνω από 38.000 ηλεκτρονικά βιβλία. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ηλεκτρονικά βιβλία ελεύθερης πρόσβασης ή βιβλια για kindle, και είτε να τα κατεβάσετε είτε να τα διαβάσετε online.
  4. Knowledge Unlatched pilot collection: ηλεκτρονικά βιβλία ελεύθερης πρόσβασης, τα οποία αγοράζονται συνεργατικά μέσω της πρωτοβουλίας Knowledge Unlatched. 
  5. Google Book Search: υπηρεσία αναζήτησης ηλεκτρονικών βιβλίων αλλά και έντυπων στην ηλεκτρονική τους μορφή. Η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο είναι ελέυθερη για πολλά από αυτά.
  6. Manybooks Net: πρόσβαση στο πλήρες κείμένο σε 17.000 περίπου τίτλους λογοτεχνικών βιβλίων.
  7. The Online Book Page: πάνω από 30.000 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων στην αγγλική γλώσσα για προσωπική χρήση. 
  8. Global Consumer Network - ebooks: ηλεκτρονικά βιβλία που δημοσιεύονται απο το "Παγκόσμιο δίκτυο καταναλωτών". Το δίκτυο κοινοποιεί τα αποτελέσματα τοπικών συνατήσεων και διεθνούς on-line διαλόγου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στη πρόσβαση και τη χρήση υλικού που προστατεύεται από περιορισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας. Έμφαση δίνεται στις περιπτώσεις απαγόρευσης στη πρόσβαση που χρήζουν περεταίρω έρευνας αναγνωρίζοντας τις νόμιμες ανάγκες των καλλιτεχνών και των δημιουργών περιεχομένου γενικότερα.
  9. Free ebooks με την εγγύηση των 24grammata.com: ελεύθερα διαθέσιμα ηλεκτρονικά βιβλία διαφόρων θεματικών περιοχών.
  10. ebooks4greeks: ιστοσελίδα που φιλοξενεί δωρεάν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή.
  11. Open Access eBooks on JSTOR: βιβλία Ανοικτής Πρόσβασης, διαθέσιμα ελεύθερα, μέσω της πλατφόρμας JSTOR, με συνεχή προσθήκη νέων τίτλων.
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012