Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης Πολυτεχνείου Κρήτης, Technical University of Crete
Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης Πολυτεχνείου Κρήτης

Στα 'Ηλεκτρονικά Λεξικά' θα βρείτε επιστημονικά λεξικά με την ορολογία του αντίστοιχου επιστημονικού κλάδου αλλά και λεξικά γλωσσών. 

OXFORD REFERENCE ONLINE

Η υπηρεσία OXFORD REFERNCE ONLINE, στην οποία η Βι.Κε.Π. Πολυτεχνείου Κρήτης έχει πρόσβαση μέσω της HEAL-Link, διαθέτει ένα πλήθος ηλεκτρονικών λεξικών που καλύπτουν όλους τους επιστημονικούς τομείς. Παρακάτω δίνονται σύνδεσμοι για τα λεξικά που ενδιαφέρουν άμεσα τα μέλη της πολυτεχνικής κοινότητας, ωστόσο από την ιστοσελίδα της Oxford Reference Online μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερους τίτλους. Τα λεξικά είναι σε αγγλική γλώσσα ενώ η υπηρεσία δίνει την δυνατότητα για ταυτόχρονη αναζήτηση σε αυτά. 

Τα λεξικά είναι επίσης προσβάσιμα μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου  (opac) της Βι.Κε.Π.

Concise Oxford Dictionay of Mathematics

Dictionary of Architecture and Landscape Architecture

Dictionary of Biology

Dictionary of Business and Management

Dictionary of Chemistry

Dictionary of Computing

Dictionary of Earth Sciences

Dictionary of Finance and Banking

Dictionary of Physics

Dictionary of the Internet

Oxford Dictionary of Art

 

GROVE ART ONLINE

Πλήρες κείμενο των λεξικών «The Dictionary of Art» και «The Oxford Companion to Western Art», με περισσότερα από 1500 σχέδια τέχνης.

Grove Music

Πλήρες κείμενο των λεξικών «The New Grove Dictionary of Music and Musicians», «The New Grove Dictionary of Opera» και «The New Grove Dictionary of Jazz», με περισσότερα από 500 ηχητικά παραδείγματα του Grove.

Ταυτόχρονη αναζήτηση σε όλες τις παραπάνω & επιπλέον πηγές της Oxford είναι δυνατή μέσω του Oxford Index.

ASAS.GR-Βάση για Αρκτικόλεξα, Συντομογραφίες, Ακρωνύμια και Σύμβολα

Η βάση δεδομένων asas.gr περιλαμβάνει ελληνικά και ξένα ακρωνύμια, συντομογραφίες, αρκτικόλεξα και σύμβολα από όλους τους επιστημονικούς κλάδους και τα επαγγέλματα. Την βάση αναπτύσσει η e-scriptorum. Η χρήση της είναι αρκετά εύκολη καθώς ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει είτε μέσω αλφαβητικού καταλόγου, είτε ανά επιστημονικό πεδίο, ακρωνύμια, αρκτικόλεξα κλπ. ,να δει την πλήρη τους μορφή και να συνδεθεί με τον ιστότοπο τους αν πρόκειται για ονόματα οργανισμών πρόσβαση είναι ελεύθερη στο διαδίκτυο. 

Λεξικό της κοινής Νεοελληνικής

To "Λεξικό της κοινής νεοελληνικής" είναι ένα σύγχρονο και πλήρες ερμηνευτικό, ορθογραφικό και ετυμολογικό λεξικό της νέας ελληνικής. Εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 1998 από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη. Η πρόσβαση και χρήση του λεξικού είναι ελεύθερη στο διαδίκτυο.

bab.la - γλωσσική πύλη

Η bab.la είναι μια δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα για τους λάτρεις των γλωσσών, η οποία διαθέτει πολλά λεξικά, σε πολλές γλώσσες και γλωσσικά προϊόντα, όπως γλωσσικά παιχνίδα, κουίζ, κ.λπ.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012