Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Το 4ο Σεμινάριο είχε ως θέμα την Διανοητική Ιδιοκτησία και τη Λειτουργία των Επιχειρήσεων

Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Αριστείδης Πιτταράς από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.). Επίσης, μίλησαν ο καθ. Βασίλης Μουστάκης γύρω από τις επιχειρηματικές ιδέες και τις εταιρείες spin-off, καθώς και δύο από τους ιδρυτές της Χανιώτικης εταιρείας "ΠΑΣΤΕΛΕΙΟΝ", που έδωσαν μια άλλη ενδιαφέρουσα οπτική της επιχειρηματικότητας. 

Επίσης, η κα. Νίκη Μπανανή, στέλεχος της ΜΚΕ, παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις της Μονάδας, με έμφαση στο Μάθημα Επιχειρηματικότητας και τις Εικονικές Πλατφόρμες. 

Το σεμινάριο έκλεισε με σύνοψη και συμπεράσματα που παρουσίασε ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, αν. καθ. Βασίλης Κελεσίδης.

 

Επισημαίνεται ότι και σε αυτό το σεμινάριο η συμμετοχή ξεπέρασε τα 100 άτομα, κλείνοντας με επιτυχία όλο τον 1ο κύκλο σεμιναρίων του 2011. 

Η ανταπόκριση των φοιτητών μας δεσμεύει να προσπαθήσουμε για ακόμη ένα ακόμα πιο επιτυχημένο και ουσιάστικό κύκλο σεμιναρίων το ερχόμενο έτος!

Ο κ. Αριστείδης Πιτταράς προϊστάμενος του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Δημοσιεύσεων του Ο.Β.Ι., μίλησε για την προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

 

Ο κ. Βασίλης Μουστάκης, Καθήγητης στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και συνεργάτης της ΜΚΕ, μίλησε για τις επιχειρηματικές ιδέες και τις εταιρείες  spin-off.

O κ. Βασίλης Κελεσίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας έκλεισε το σεμινάριο με μια σύνοψη και συμπεράσματα.

 

 

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

Διανοητική Ιδιοκτήσια-Αριστείδης Πιτταράς (Ο.Β.Ι.) (Μέρος 1, Μέρος 2(παραδείγματα) , Μέρος 3)

Επιχειρηματικές Ιδέες και Εταιρείες Spin Off- Καθ. Βασίλης Μουστάκης (pdf file)

Δράσεις ΜΚΕ- Μπανανή Νίκη (Στέλεχος ΜΚΕ) (pdf file)

Σύνοψη- Συμπεράσματα- Επιστ. Υπεύθυνος, Αν. Καθ. Βασίλης Κελεσίδης (pdf file)

 

 

Προσοχή: Πρόσθετο πληροφοριακό υλικό περί Διανοητικής Ιδιοκτησίας υπάρχει σε CD και είναι διαθέσιμο στα γραφεία της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (προσφορά του Ο.Β.Ι.).

 

 

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012