Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης Πολυτεχνείου Κρήτης, Technical University of Crete
Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης Πολυτεχνείου Κρήτης
Slide background

Slide background

Slide background

Slide background

Slide background

Slide background

Slide background

Η Κύρια Συλλογή βιβλίων αποτελεί τον κύριο όγκο του έντυπου υλικού της Βι.Κε.Π. και περιλαμβάνει μονογραφίες, μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές. Θεματικά καλύπτει τα επιστημονικά πεδία που ενδιαφέρουν άμεσα τα μέλη της πολυτεχνειακής κοινότητας: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Οικονομικά, Τεχνολογία, Μηχανολογία-Μηχανική, Γεωλογία, Προγραμματισμό, Γεωγραφία, Management, Γεωγραφία, Αρχιτεκτονική. Επίσης, εντάσσεται σε αυτήν και υλικό ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως: Τέχνη, Λογοτεχνία, Φιλοσοφία, Ιστορία και Ψυχολογία. 

Στην Κύρια Συλλογή βρίσκονται ενσωματωμένες και οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές που εκπονήθηκαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης ή σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας (π.χ. Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο). 

Το υλικό της Κύριας Συλλογής τοποθετείται στον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου Δ1  της Βι.Κε.Π.  Η τοποθέτηση του υλικού στα ράφια ακολουθεί το ταξινομικό σύστημα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (LC Classification System), το οποίο είναι αλφαριθμητικό και βασίζεται στον διαχωρισμό της γνώσης σε θεματικές κατηγορίες που ορίζονται από γράμματα του λατινικού αλφαβήτου. 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012